Wie legt ‘stille levens’ vast?

Plaats een reactie

Het Huis voor de Kunsten Limburg en de Limburgse centra voor de kunsten starten met een nieuwe, tweejaarlijkse prijs voor de beeldende amateurkunst in Limburg: InBeeld.

Iedereen van 12 jaar en ouder die in de ‘vrije tijd’ één of meerdere vakgebieden in de beeldende kunst beoefent, wordt uitgenodigd om voor InBeeld 2017 een kunstwerk te maken rondom het thema ‘Stille levens’. Alle beeldende materialen en technieken zijn toegestaan, met uitzondering van film en fotografie.

Ieder ingezonden werk wordt geëxposeerd tijdens een van de regionale voorronden in de kunstencentra in Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray en Weert. Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek.

Winnaars van de voorronden worden in juli 2017 tentoongesteld tijdens een finale expositie. Hierbij worden de drie winnaars van InBeeld 2017 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. Ook is er per voorronde een publieksprijs. Inschrijven kan tot 30 april 2017 via www.hklimburg.nl/inbeeld.

Wedstrijdvoorwaarden
Voor InBeeld 2017 mogen 2D- en 3D-werken worden ingezonden die gemaakt zijn in 2016 of 2017. Deelnemers moeten niet-professioneel actief zijn als kunstenaar en woonachtig zijn in de Nederlandse provincie Limburg of bijvoorbeeld hier actief zijn via verenigingen, lesateliers en/of centra voor de kunsten. Het werk mag niet groter zijn dan 100 x 100 cm (inclusief de lijst) of zwaarder zijn dan 25 kg. Het thema ‘Stille levens’ mag vrij geïnterpreteerd worden. Er zijn geen inschrijfkosten verbonden aan de deelname. De volledige wedstrijdvoorwaarden staan op www.hklimburg.nl/inbeeld.

inbeeld

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie