Kiwanis steunt 2 goede doelen

Foto’s – Elk jaar organiseert Kiwanis Weert het inmiddels bekende PinksterCuliance. De opbrengst van dit evenement wordt verdeeld aan twee goede doelen.

Kiwanis is een wereldwijd netwerk van vrijwilligers die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. In 2016 waren de woongroep Tungelroy van Zorgverlening PGZ en Acción Senega als goede doelen van de PinksterCuliance uitgekozen. Donderdagavond werden de cheques officieel overhandigd in het Golden Tulip hotel.

Zorgverlening PGZ biedt zorg en ondersteuning aan (jong) volwassenen en kinderen met een ontwikkelingsachterstand, ADHD, angststoornis, gedragsstoornis of overige psychiatrische problematiek. Vorig jaar is PGZ Tungelroy verhuisd naar een andere locatie. Kiwanis Weert wil zich inzetten om de speelzolder geheel naar wens van de bewoners in te richten.

Acción Senegal, een hulporganisatie opgericht door Albert en Ana Rodríguez. Kiwanis Weert wil in Senegal het dorpje Missira Dantilah helpen bij het opzetten van een gezondheidspost. Van deze post bestaande uit o.a. een apotheek, een kraamafdeling en een paviljoen voor het herstel van ondervoede kinderen gaan meerdere kleine dorpjes in de regio gebruik maken.

Beide goede doelen kregen een cheque van maar liefst 2400 euro uitgereikt.