Op 15 februari aanstaande organiseert de SP Weert in de concertzaal van het Rick aan de Beekstraat een vragen- en discussieavond over de zorg. Het thema is het plan voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Een flink aantal deskundigen uit de zorg zullen vragen uit het publiek beantwoorden en de discussie onderling aangaan. Iedereen is welkom.

Vorig jaar is er uit protest tegen het huidige zorgstelsel een beweging ontstaan die een alternatief voorstelt. Schaf de zorgverzekeraars, die steeds meer macht naar zich toetrekken en op de stoel van de arts gaan zitten, af. En stop de boete op ziek zijn, het eigen risico. Het alternatief is een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Van concurrentie naar samenwerking!

Diverse zorgorganisaties, (ouderen)bonden en politieke partijen, de SP en 50plus, hebben zich bij dit initiatief aangesloten. De SP wil graag horen hoe mensen die zorg nodig hebben, zorg verlenen of zich gewoon zorgen over de zorg hebben hierover denken en organiseert daarom deze avond over het Nationaal Zorgfonds in Weert.

Sprekers tijdens de avond zijn onder andere SP kandidaat-Kamerleden Bert Peterse uit Weert en Bas Maes uit Breda, wethouder zorg Paul Sterk en Max Visser, directeur van het Sint Jans Gasthuis. Meer namen uit de regio van bijvoorbeeld tandartsen, huisartsen en belangenbehartigers van mensen die zorg nodig hebben zullen nog volgen.

De avond vindt plaats in de concertzaal van het Rick aan de Beekstraat 27 in Weert. De deuren gaan open om 19:30 uur en het programma start om 20:00 uur en duurt uiterlijk tot 21:30 uur. Daarna is er nor ruim de gelegenheid om na te praten met een drankje in de hand.

Iedereen is welkom maar er zijn slechts 140 plaatsen in de zaal beschikbaar. Het is daarom aan te raden tijdig aanwezig te zijn.