Bijzondere prijzen Van Horne Pop2017! Een nieuw jaar, en voor Van Horne Pop ook het jaar van een nieuwe organisatie. Van Horne Pop vindt dit jaar alweer voor de 29e keer plaats. Terwijl de klassieke opzet van de bandwedstrijd tussen scholen in De Bosuil hetzelfde blijft, wordt er door de nieuwe lichting organisatoren zo veel mogelijk aan gedaan om er een (nog) gezelligere avond van te maken!


Het onderhand klassieke Van Horne Pop heeft met zijn 28 edities al veel leerlingen van het College, het Kwadrant, en de Philips van Horne de mogelijkheid gegeven hun muzikaliteit te laten zien voor een groot publiek. De deelnemende bands krijgen niet alleen op het VHP-podium een plekje in de spotlight, maar de uitblinkers krijgen ook optredens aangeboden op lokale festivals, in cafés en op andere venues als ze winnen. Zo mag de winnaar van Van Horne Pop 2017 onder andere op 21 juli het Nederweertse festival Raadpop openen! Alle bands worden beoordeeld door een deskundige jury op muzikaliteit en podiumprestatie. Naast de door de jury gekozen winnaar, zal er dit jaar ook een publiekspreis worden uitgereikt. De winnaars van deze publieksprijs bemachtigen eveneens een podiumplek op Raadpop.

Met een frisse insteek belooft het dit jaar een avond voor in de boeken te worden. Als eerste is er extra aandacht besteed aan het creëren van variatie binnen het programma, en zullen nu de genres rock, pop, punk, en metal allemaal aan bod komen op het podium door het goed gevulde programma van maar liefst zeven leerlingenbands. Daarnaast is de docentenband (à la The Blues Brothers) herrezen en zullen ook zij een aantal nummers spelen. Tenslotte zal DJ Timebeatz de eindact verzorgen om de afterparty te laten knallen en het plaatje en de variatie compleet te maken. Kortom, het belooft wederom een gave editie te worden!

Van Horne Pop zal plaatsvinden op vrijdag 10 maart in muziekcentrum De Bosuil. De bandwedstrijd vangt aan rond 20:00 uur (de zaal is geopend vanaf 19:30 uur), en de avond zal ongeveer om 01:00 uur eindigen. 

Kaarten zullen in de weken van tevoren worden verkocht op school, en daarnaast ook aan de deur. Ze kosten €5,- in de voorverkoop, en €6,- aan de deur en zijn voor iedereen beschikbaar. Kaarten kunnen ook voor de voorverkoopprijs gereserveerd worden door een mailtje te sturen naar [email protected]. Neem dus vooral je familie, vrienden, en kennissen mee naar deze leuke band-avond!

Houd de Facebook-pagina van Van Horne Pop in de gaten voor meer informatie over de bands, verkooptijden, het programma, en andere weetjes.


Bijdrage van: Merlijn Sipkes