Foto: Limbodansen onder de slagbomen zal niet mogelijk zijn

Rijkswaterstaat test de veiligheid van de Biesterbrug en de Stadsbrug. Daardoor zijn de bruggen tijdelijk niet toegankelijk voor alle verkeer.

De Biesterbrug wordt getest op donderdag 16 februari 2017, van 20.00 uur tot vrijdagnacht 4.00 uur. De Stadsbrug wordt getest op vrijdag 17 februari, van 20.00 uur tot zaterdagnacht 4.00 uur. De bruggen zijn niet tegelijkertijd buiten werking, dus het verkeer kan altijd gebruik maken van een van de bruggen. Daarnaast worden de bellen op de brug tijdens de test uitgeschakeld, zodat dit geen overlast geeft.

Rijkswaterstaat test binnen het project IMPAKT al haar beweegbare bruggen en sluizen op cyber security en functionele veiligheid. Dit programma is in 2014 gestart in het hele land. Eerder zijn al bruggen in de regio Tilburg en Schijndel getest, binnenkort is aan de beurt.

3 REACTIES

  1. rijkswaterstaat heeft toch wel verkeersregelaars?? als weertenaren niet over de brug kunnen veranderen ze in wilde beesten.

  2. Ik hoop dat men de bruggen afzet met hoog hekwerk tijdens de werkzaamheden, want ieder beest (en een mens is ook een beest) zoekt de gemakkelijkste en kortste weg (over de afgezette bruggen en tussen werklui door) om op de plaats van zijn/haar bestemming te komen.
    De dichtstbijzijnde oversteek over het kanaal is de Boshoverbrug (Randweg West), of de Laarderbrug (Randweg Oost) en dat is voor sommige wel (een) héél erg ver(re om)weg van hun gewoonlijke oversteek.

Comments are closed.