Run op gratis fruitbomen

Opmerkelijk Reageer 2 min. leestijd

Het project “plant je eigen fruit” van de gemeente Weert kan rekenen op veel animo. Vrijdag werd bekend dat inwoners van Weert een gratis fruitboom of bessenstruik mochten bestellen bij de gemeente Weert. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd.

Binnen 5 dagen tijd werden er bijna 2000 aanvragen ingediend. “Een geweldig succes”, zo meldt wethouder Gabriels via twitter. Met dit project wil de gemeente Weert inwoners helpen om bloeiende bomen en struiken te planten als voedselbron voor insecten en bijen. Het aardige aan fruitbomen en bessenstruiken is dat je in de zomer lekker fruit uit eigen tuin kunt eten. Je kan tot en met vrijdag 24 februari nog een aanvraag indienen om gratis een fruitboom of bessenstruiken van de gemeente te krijgen.

Wil je ook meedoen? Je kan nog steeds op www.weert.nl/eigenfruit uit een lijst kiezen welke boom of bessenstruiken je in de tuin wil planten. Je mag maximaal één boom of vijf bessenstruiken per adres uitkiezen.

Samenwerken aan groenere woonomgeving
De gemeente Weert wil samen met haar inwoners werken aan een groenere woonomgeving. Als je nog meer ideeën en informatie wil over duurzame acties, kijk dan op www.heerlijkweert.com of www.facebook.com/heerlijkweert.

In 2012 organiseerde de gemeente Weert een soortgelijk project onder de noemer “Boom in de voortuin”. Dit was in de periode toen Weert tot Groenste Stad van Nederland werd benoemd. Toen werden er 170 bomen besteld.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie