Alessandra Wiezer op het podium

Video – Zaterdagavond 18 februari werd in Helden gestreden om de podiumplaatsen tijdens het Limburgs Kampioenschap springen L paarden.

Na een eerste fase wisten 18 ruiters zich te plaatsen voor de barrage, zeg maar de finale van het kampioenschap. Terwijl de spanning steeg en het massaal aanwezige publiek de adem inhield werd fel gevochten om de podiumplaatsen waarbij de ruiters veel risico’s moesten nemen om foutloos de snelste tijd neer te kunnen zetten.

Sporttalent Alessandra Wiezer wist met haar Cricket op aanwijzingen van coach Laura Hoogeveen, genomineerd sportvrouw van het jaar, de vooraf uitgekiende strategie perfect uit te voeren en daarmee een verdiende 3e plaats in de wacht te slepen. Hoe spannend het was blijkt wel uit het feit dat tussen de nummers 1 t/m 3 zat uiteindelijk nog geen halve seconde zat!

Met de 3e plaats heeft de pas 15-jarige LOOT leerling van 4 Havo Philips van Horne zichzelf rechtstreeks geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 25 maart verreden zullen worden bij de KNHS in Ermelo.

De basisbegrippen van het paardrijden heeft Alessandra geleerd bij Paardensportcentrum Laar waar ze nog steeds traint. Lijkt het jouw zoon of dochter leuk om te komen paardrijden dan ben je van harte welkom om eens een proefles te komen volgen bij manege Laar.

Bekijk hier de eerste ronde: https://youtu.be/AukVW-yT4Hg (de 1e fase)
Bekijk hier de prijswinnende fase: https://youtu.be/rs7K8KaYdi8 (de 2e fase)