Emma Bocken uit Weert wint Grote Prijs voor junioren op Jumping de Achterhoek

Foto via Pixabay

Eén van de belangrijkste rubrieken van de eerste week van Jumping de Achterhoek kwam zondagmiddag op naam van Emma Bocken uit Weert. Het Nederlandse toptalent was in de elfkoppige barrage van de Grote Prijs voor junioren al haar internationale tegenstanders de baas en won met Incaro LS (v. Carusso la Silla) de Pluimers Hindernissen Prijs. “We hebben echt alles gegeven. Het was een mooie strijd,” reageerde de zeventienjarige amazone na afloop.

Kweekvijver van talent

Bocken vertegenwoordigt eigenlijk alles waar de eerste week van Jumping de Achterhoek voor staat; jonge ruiters en amazones de kans geven zich te ontwikkelen op een prachtig evenement met topsport maar ook veel gezelligheid. De imposante hal van Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender was omgetoverd tot een kweekvijver van talent waarin jonge ruiters zich konden meten met leeftijdsgenoten.

Olympische Spelen

Bocken is trots op haar paarden en haar succesvolle Children- en Juniorentijd, maar ze heeft nog voldoende dromen en doelen. “Ik ben heel trots op ons eigen gefokte paard Kadessa Z (v.Harley VDL) die ik zelf heb opgeleid en dit jaar op het EK en landenwedstrijden heb gereden, maar ook op de andere paarden die goede resultaten hebben neergezet en zich goed hebben ontwikkeld. Ik zou graag volgend jaar mee willen rijden op het NK en EK Junioren. Dat is mijn laatste jaar bij de Junioren. En dan zou ik heel graag nog een keer op de Olympische Spelen of een WK willen rijden.”