Limburgse kampioenschappen pony’s dressuur voor de tweede keer op rij in Nederweert

Paarden Sport Vereniging (PSV) Nederweert mag voor het tweede jaar op rij de Limburgse kampioenschappen (LK) pony’s dressuur organiseren bij manege de Kraal te Nederweert. Deze kampioenschappen zullen plaatsvinden op 28 en 29 januari 2023.

PSV Nederweert is hartstikke trots dat het voor de tweede keer de Limburgse Kampioenschappen voor pony’s mag organiseren. De ruiters zijn inmiddels goed bekend met de rijhallen in Nederweert en de vereniging ontvangt veel positieve reacties.

Limburgs kampioenschap

Op het LK komen alle geselecteerde ponyruiters uit Limburg strijden om het kampioenschap. De winnaars in de diverse klassen mogen deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen.

Er wordt gestreden in de klassen B-L1-L2-M1-M2-Z1 en Z2. Ook vindt er een verdeling plaats op basis van de grootte van de pony. In de hoogste klasse (Z2) vindt er een kür op muziek plaats.

Wedstrijden

PSV Nederweert organiseert gedurende het jaar bijna iedere maand wedstrijden:

  • In de maanden maart, oktober en november organiseren ze dressuurwedstrijden voor paarden en/of pony’s;
  • In mei organiseren ze hun jaarlijkse hemelvaart concours paarden dressuur;
  • Van april t/m september organiseren ze iedere eerste vrijdagavond van de maand een dressuurwedstrijd voor paarden en pony’s;
  • In oktober organiseren ze een Bixie-wedstrijd voor de allerkleinste ruiters met hun pony’s.

Activiteiten

Ook zijn er 4 avonden in de week clublessen dressuur en springen voor pony’s en paarden.

Naast de wedstrijden die PSV organiseert vinden er de komende tijd nog meer wedstrijden en activiteiten plaats bij Manege de Kraal. Zie hiervoor de agenda op www.manegedekraal.nl.