Opgepakte drugsdealer is recidive

Plaats een reactie

In een onderzoek naar handel in drugs in Someren en Cranendonck hield de politie dinsdag 14 maart 2017 een verdachte inwoner uit Weert aan. Hiervoor deed een speciaal aanhoudingsteam van de politie een inval in zijn appartement aan de Parallelweg.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie over mogelijke handel in verdovende middelen in de gemeenten Someren en Cranendonck, startte de politie in oktober van het afgelopen jaar een onderzoek. Hieruit kwam naar voren dat op diverse plaatsen binnen deze gemeenten hard- en softdrugs werden verkocht. Dit gebeurde op afgesproken plaatsen op de openbare weg tussen oktober 2016 en maart 2017.

Lopende het onderzoek kwam de 27-jarige verdachte uit Weert in beeld. Dit leidde ertoe dat de verdachte in de vroege ochtend van 14 maart in zijn woning in Weert werd aangehouden. Tijdens de doorzoeking van zijn woning werden enkele grammen cocaïne, ruim 120 gram hennep en diverse attributen voor het wegen en verpakken van drugs aangetroffen. Uit het onderzoek blijkt dat de man ook verdacht wordt van het verhandelen van drugs in zijn woonplaats.

Recidive

De verdachte werd reeds eerder aangehouden op verdenking van handel in drugs in de gemeente Cranendonck. Dit was in het eerste kwartaal van 2016. Hiervoor heeft hij nog een voorwaardelijke gevangenisstraf openstaan. De 27-jarige Weertenaar is in verzekering gesteld. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Risico’s drugsgebruik

Drugsgebruik brengt risico’s met zich mee voor de gebruiker en zijn of haar omgeving. De laatste jaren verandert de drugsproblematiek sterk. Zo zijn er meer gevaarlijke middelen op de markt en wordt duidelijk dat drugsgebruik vooral onder jongeren tot ernstige problemen leidt. Heeft u vragen over drugs of hulp nodig? Neem dan contact op met Novadic –Kentron op 073 – 689 90 90 of bezoek hun website voor meer informatie. Lees ook meer over drugs en de aanpak van de politie op www.politie.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie