BAL U18 wint de NBB beker 2017

2 reacties

De basketballers van de Basketball Academy Limburg uit Weert hebben de NBB Beker in de leeftijdsklasse Mannen U18 veroverd. Dat deden ze vrijdagavond na een zinderende comeback.

Tegenstander Lokomotief uit Rijswijk stond het hele duel op voorsprong, maar in de laatste minuten van de wedstrijd gingen de Limburgers toch nog met de beker aan de haal. In Utrecht werd het 83-75 in het voordeel van de Limburgse ploeg.

Basketball Academie Limburg begon onder het oog van de meegereisde supporters zeer zwak aan de wedstrijd. Mede door foute keuzes in de verdediging en goed aanvallend spel aan de kant van Lokomotief stond het in no-time 0-9 in het nadeel van de ploeg uit Weert. Basketball Academy Limburg had in het eerste kwart alle mogelijke moeite met het aanvallend sterke spelende Lokomotief, waardoor het verschil al snel opliep tot zestien punten in het voordeel van de Rijswijkse ploeg.

In het tweede kwart knokte de Basketball Academy Limburg zich sterk terug in de wedstrijd. Het zette meer druk op de twee guards van Lokomotief en dat leidde tot turnovers bij de ploeg uit Rijswijk. Het gat werd zelfs teruggebracht tot zes punten. Uiteindelijk ging BAL met 10 punten achterstand de rust in. Aan het begin van het derde kwart leek het er op dat de Basketball Academy Limburg weer een grote achterstand zou oplopen, maar op tijd was de verdediging van de Limburgers op orde en werd het gat teruggebracht naar zes punten aan het einde van het 3de kwart.

De strijd werd in het vierde kwart nog heviger. Er werd op het scherpst van de snede verdedigd in de paint en beide teams dwongen elkaar zo van buiten de scoren. De Basketball Academy Limburg knokte zich via een goede flow terug in de wedstrijd. De flow werd helaas verbroken door een kapotte shotclock. Toch toonde de jonge ploeg uit Weert mentaal sterk te zijn en namen vrij snel na de intermezzo de eerste voorsprong in de game. De Limburgers gaven die in de resterende minuten niet meer uit handen en wonnen de NBB Bekerfinale bij de Mannen U18 na een sterke comeback in het vierde kwart uiteindelijk 83-76.

Na de laatste zoemer kon er door spelers, coaches en meegereisde supporters uit Limburg flink feest gevierd worden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.