Vragen over WOZ-waarde woningen

10 reacties

Afgelopen week is er het nodige te doen geweest over de aanslag die Weertenaren ontvingen voor de onroerendzaakbelasting (OZB). Inmiddels is gebleken dat de gehanteerde percentages onjuist waren en is dit door de gemeente Weert is gecorrigeerd.

“Helaas blijkt echter dat de rust hiermee niet is teruggekeerd”, aldus D66 Weert. De politieke partij wordt door een opvallend groot aantal mensen ook aangesproken over de stijging van de WOZ-waarde van woningen per peildatum 1 januari 2016.

Het betreft verhogingen van niet zelden tienduizenden euro’s, die voor eigenaren niet te verklaren zijn uit de gemiddelde stijging van koopwoningen in Weert afgelopen jaar. Daardoor ontstaat op z’n minst de schijn dat waar is afgesproken is de OZB niet te verhogen, dit nu toch verkapt lijkt te gebeuren door het fors verhogen van de WOZ-waarde van de woningen.

D66 heeft het College van B&W daarom gevraagd om inzicht te geven in de gemiddelde verhoging van de OZB, afgezet tegen de gemiddelde waardestijging van koopwoningen in 2016. Daar waar er sprake is van een afwijking wil D66 weten waarom de WOZ-waarde dan toch zo stevig is verhoogd.

Lees de brief (PDF):

http://iwdg.nl/2m005CK

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties