‘Deel aso-AZC’er waren in Keulen’

Een aantal van de criminele asielzoekers die op het AZC in Weert waren gehuisvest zouden betrokken zijn geweest bij de aanrandingen in Keulen, zo meldt De Limburger vandaag.

De aanrandingen vonden plaats tijdens de jaarwisseling van 2015 in Keulen. De criminele asielzoekers zouden in de Duitse stad zich schuldig hebben gemaakt aan aanrandingen en berovingen. Een aantal van hen is vervolgens naar Nederland vertrokken en kwamen uiteindelijk op het AZC in Weert terecht.

De Marrokkaanse gemeenschap van Weert trok vervolgens bij burgemeester Heijmans aan de (nood)bel. De burgemeester vaardigde vervolgens het noodbevel uit waardoor de 26 criminele asielzoekers een soort van huisarrest opgelegd kregen. De groep had zich intussen in Weert ook al schuldig gemaakt aan diefstallen en vechtpartijen. Ook het spuugincident in een trein naar Eindhoven was een van de vergrijpen.

Volgens de burgemeester kwam de veiligheid van Weert in het geding, zo vertelt hij tegen De Limburger. Hij besloot daarop om het noodbevel uit te vaardigen om toestanden zoals in Keulen te voorkomen.