Profail wint 29e Van Horne Pop

Foto’s – In een gezellig drukke Bosuil vond vrijdagavond de 29e editie van Van Horne Pop plaats. Acht schoolbands trakteerde het aanwezige publiek op een stevige dosis muziek.

Het was uiteindelijk de punk/metal band ‘Profail’ die volgens de jury als beste uit de bus kwam. Zij mochten de felbegeerde trofee ontvangen. De rock/poprock band ‘The Extatic’ wist de publieksprijs is de wacht te slepen. Zij kregen een optreden op Raadpop in Nederweert aangeboden.

De deelnemende groepen werden door een deskundige jury beoordeeld op o.a. muzikaliteit en podiumpresentatie. De jury bestond dit jaar uit drie ervaren rockmuzikanten: Sanne Heuyerjans, Marijn Miller en Jonne Venmans. De drie oud-leerlingen draaien al een aantal jaren mee in de pop- en rockscene. De presentatie was in handen van Merijn Sipkes (v6a), Elfrie van Lierop (h5d) en Suzan Aerts (h5a).

De pauzeband was dit jaar ‘De Bènt’, bestaande uit leden van de voormalige Van Horne Pop winnaar ‘The Oaken Towels’. Tijdens het juryberaad was er een optreden van de -herrezen- docentenband (een band geïnspireerd door de The Blues Brothers…). De VHP afterparty op het einde van de avond werd opgeluisterd door DJ Timebeatz.

[nggallery id=’4826′]