Het Engelse Shanks en Van Gansewinkel ronden hun fusie af en gaan samen door als Renewi.

Shanks is verheugd, na afronding van de fusie met Van Gansewinkel Groep B.V., bekend te maken dat zij een nieuw merk zal lanceren voor de gecombineerde bedrijven. Dit zal tevens inhouden dat zij haar naam zal veranderen van Shanks Group plc in Renewi plc. Deze verandering van naam zal ook zichtbaar zijn op de Londense aandelenbeurs (London Stock Exchange).

Renewi is naar eigen zeggen een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat ideaal gepositioneerd is om bij te dragen aan de oplossing voor een aantal van de belangrijkste uitdagingen voor de samenleving vandaag de dag, zoals het reduceren van afval, het tegengaan van vervuiling en onnodig gebruik van schaarse grondstoffen. Deze gecombineerde capaciteit op het gebied van recycling zal bijdragen aan het behoud van het milieu door afval om te zetten in waardevolle nieuwe producten en grondstoffen. De circulaire economie is erop gericht om afval en verspilling te voorkomen, geheel in lijn met de visie van Renewi: Afval bestaat niet.

De nieuwe naam, Renewi, weerspiegelt het erfgoed van de twee ondernemingen, hun complementaire activiteiten en deskundigheid en hun gecombineerde positie in het hart van de circulaire economie. De naam onderschrijft bovendien dat innovatie om nieuwe producten en hoogwaardige grondstoffen te ontwikkelen, een belangrijk onderdeel is van Renewi’s toekomst.

Na een uitgebreide planning, die aan de afronding van de fusie vooraf is gegaan, is er een nieuw senior managementteam geïnstalleerd dat ervoor zal zorgen dat de integratie van de twee ondernemingen naadloos en voorspoedig verloopt.