Jeugd en Politiek dag in Budel

Cranendonck Politiek Regio Reageer 2 min. leestijd

Budel – In samenwerking met het BRAVO! College Cranendonck en de gemeente Cranendonck organiseert Jongerenwerk Cranendonck (onderdeel van Cordaad Welzijn), op dinsdag 4 april speciaal voor jongeren van 2Havo/Vwo het project ‘Jeugd en Politiek’.

Tijdens deze dag leren jongeren hoe de lokale politiek in elkaar zit. Dit doen zij door zelfstandig een politieke partij op te richten, een project te bedenken, uit te werken en tijdens een raadsvergadering te verdedigen ten opzichte van andere politieke partijen. Je bent hierbij van harte welkom.

50 leerlingen

Zo’n 50 leerlingen van het BRAVO! College Cranendonck gaan op die dag in het gemeentehuis aan de slag met de lokale politiek. Het doel van dit project is om jongeren meer te betrekken bij politieke besluitvorming door zelf middelpunt te zijn in het politieke proces.

Thema: Duurzaamheid

De leerlingen gaan zelf aan de slag met het bedenken van een plan rondom het centrale thema ‘Duurzaamheid’. Hiervoor gaan ze in gesprek met lokale politici, ambtenaren en andere deskundigen. De uiteindelijke opdracht is dat zij zelfstandig een project bedenken en standpunten verzamelen die ze ’s avonds tijdens een jeugdraadsvergadering kunnen indienen. Tijdens die jeugdraadsvergadering moeten zij gemeenteraad adviseren over hun voostellen en al discussiërend en onderhandelend keuzes maken. Het winnende voorstel wordt uiteindelijk in samenwerking met jongerenwerk Cranendonck ook daadwerkelijk uitgevoerd. De jeugd wordt die dag de hele dag begeleid door een afvaardiging van de Cranendonckse politieke partijen.

Persgroep en social media

Een persgroep volgt het verloop van de dag en presenteert aan het begin van de jeugdraadsvergadering het “Cranendoncks jeugdblad”. Daarnaast plaatst de persgroep gedurende de dag enkele blogs op de jongerenwebsite www.jonginc.nl en maken zij gebruik van Twitter via de hashtag #jenp2017.

Jeugdraadsvergadering

Deze jeugdraadsvergadering, onder leiding van burgemeester Marga Vermue, vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 in Budel op dinsdag 4 april aanstaande om 19.00 uur. Je bent hierbij van harte welkom. Deze jeugdraadsvergadering is ook live te volgen via het internet. Ga daarvoor naar: http://portal.companywebcast.com/cranendonck.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie