Kleurrijk Holi feest op Markeent

Algemeen 1 reactie 2 min. leestijd

Foto’s – Door het leren kennen van elkaars culturen en gebruiken, kunnen kinderen zich ontwikkelen tot wereldburgers. Daarom werd er met behulp van ouders en organisaties uit de wijk op 10 maart op brede school Markeent met de kinderen het Holi Phagwa feest gevierd.

Dit is een Hindoestaans feest waarbij o.a. gevierd wordt dat de lente, een nieuw groei seizoen, een nieuw jaar begint. Het is het feest waarbij het goede het wint van het kwade en waarbij samen vieren, samen delen centraal staat. De afgelopen week werd de school in Holisfeer gebracht. Door een vertelster in Hindoestaanse kledij werd het Holi verhaal verteld. De kinderen hadden Holi dansen ingestudeerd. Er was een modeshow met feestkleding en zelfs een Hindoestaanse bruid.

Ouders hadden heerlijke hapjes en drankjes bereid. De kinderen hebben met diverse technieken Mandela’s gemaakt , de oudere kinderen bereidden zelf parfum, de handen weden versierd met henna, er werden woordwebs en PowerPointpresentaties gemaakt over het Hindoeïsme en het Holifeest. Er werd in de wijk hard gewerkt door kinderen bij het Woonzorgcomplex Zuyderborgh en het Activiteitencentrum Gehandicapten aan de Serviliusstraat om de tuin weer lente klaar te maken. Zo kreeg “ NL doet “door de combinatie met het Holifeest een hele mooie inhoud.

Er werden bloemenslingers gemaakt, plantjes gezaaid en de jongere kinderen werden bloemrijk geschminkt. Op het schoolplein ontstonden grote Mandela’s met gekleurd poeder en krijt. Global Exploration, een organisatie die dit jaar met kinderen uit het Voortgezet Onderwijs naar Inda gaat, gaf voor de bovenbouw informatie over hun project. Kinderen waren getooid in feestkledij of versierd met bloemenslingers. Ouders en leerkrachten waren gekleed in feestelijke sarongs, die door een moeder ter beschikking werden gesteld. Het was voor ieder een Happy Holi day.

[nggallery id=’4829′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie