Nederweert – Foto’s – Vandaag doet McDonald’s in Nederweert mee aan de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. De medewerkers steken samen de handen uit de mouwen om de buurt op te ruimen.

Tijdens de Landelijke Opschoondag vragen bedrijven, organisaties en gemeenten door het hele land aandacht voor zwerfafval. Ook McDonald’s restaurants zetten zich tijdens die dag extra in om zwerfafval in hun directe omgeving aan te pakken. David Cleijnhens, Manager Sustainability van McDonald’s Nederland: “We ruimen iedere dag meerdere malen de omgeving van onze restaurants op, maar zwerfafval is een verantwoordelijkheid van iedereen. Om zwerfafval te reduceren moeten we daarom samen de handen uit de mouwen steken. We werken al jaren samen met Stichting Nederland Schoon en zetten ons op deze speciale dag extra in om zwerfafval onder de aandacht te brengen. Ook dit jaar doet weer een groot aantal restaurants en medewerkers mee en daar ben ik bijzonder trots op.”

Het team van de McDonald’s in Nederweert maakte vandaag een extra grote ronde rondom het restaurant. En dat mensen veel rotzooi achter laten bleek ook vandaag weer. Nog voordat het team de carpoolplaats bereikte had men al een vuilniszak vol aan zwerfafval verzameld.

Jan Slenders, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Nederweert voegt toe: “Tijdens de Landelijke Opschoondag laten we zien hoe belangrijk, maar ook hoe gemakkelijk het opruimen van zwerfafval is. Vandaag gingen we daarom de omgeving rond het McDonald’s restaurant nog eens extra goed schoonmaken.”