Luuëkerpârk 2e in landelijke finale

Op zaterdag 25 maart is het Weerter Luuëkerpârk in Amersfoort 2e geworden in de landelijke Kern met Pit finale editie 2016. Daarmee hebben heeft het project het predicaat Zilveren Pit gewonnen. In januari won het project al de Limburgse finale in Grathem. Niet alleen het oordeel van de jury was lovend, maar ook het grote aantal stemmen op het Luuëkerpârk heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat. Het grote finale evenement vond plaats tijdens het We Doen Het Zelf Wel Festival, een festival voor alle actieve burgers in Nederland.

Wat is Kern met Pit
Kern met Pit is een landelijk initiatief van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNHM) waarin jaarlijks een aantal burgerparticipatieprojecten de kans krijgen om het predicaat Kern met Pit te krijgen. Als Kern met Pit kun je gebruik maken van de adviseurs en ondersteuning van de KNHM. Daarnaast krijgt ieder project ‘indien de gepresenteerde plannen binnen een jaar worden gerealiseerd’ ook nog eens een bijdrage van € 1.000.

Jaarlijks wordt in elke provincie het beste provinciale Kern met Pit project gekozen. Hierbij ontvangt het beste project een extra financiële beloning van € 1.500. De provinciale winnaars strijden in de landelijke finale om het predicaat ‘Gouden’, ‘Zilveren’ en ‘Bronzen’ pit. De landelijke winnaar krijgt ook nog eens € 3.000 aan budget voor verdere ontwikkeling van het project. Voor de tweede en derde plaats is een geldbedrag van resp. € 2.000 en € 1.000 beschikbaar voor het project.