Plan Poolse supermarkt Beekstraat

36 reacties

Bij de gemeente Weert is een plan ingediend voor de vestiging van een Poolse supermarkt in het pand Beekstraat 62. Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) heeft aangegeven onder voorwaarden te willen instemmen met het plan.

Het betreft een winkelruimte van circa 600 m2 met een kelder van circa 430 m2 op de hoek van de Beekstraat met de Hogesteenweg. De entree wordt op die hoek aan de centrumzijde gesitueerd. Een gedeelte van de begane grond zal worden gebruikt als magazijn met bevoorrading via de naastgelegen laad/losstrook aan De Hoge Kei.

Volgens het college van B&W betreft de vestiging qua aanbod geen reguliere Nederlandse supermarkt. Daarvoor is de oppervlakte voor nieuwvestiging van circa 600 m2 (circa 550 m2 winkelvloeroppervlak) in het algemeen ook te klein. Ter vergelijk: de ’te kleine’ Jumbosupermarkt op Leuken heeft een vloeroppervlakte van 745 m2 en de Turkse supermarkt Ender aan de Maaspoort heeft een winkelvloeroppervlak van 287 m2.

Vanwege het assortiment Poolse producten en de doelgroep (ook van buiten Weert) zal volgens het college slechts zeer beperkt sprake zijn van een aantasting van de bestaande supermarktstructuur in Weert. Voor een reguliere extra supermarkt is in de kern Weert geen marktruimte beschikbaar. Dit is onlangs weer gebleken uit de distributie planologische rapportage van BRO in het kader van de realisering van de nieuwe supermarkten voor Jumbo en Aldi aan de Sint Jobstraat.

De gemeente stemt onder voorwaarden in met de vestiging van een Poolse supermarkt. De voorwaarden zijn dan het assortiment hoofdzakelijk Poolse producten zijn, dat de winkel maximaal tot 21.00 uur geopend is en de bevoorrading aan de zijde De Hoge Kei zal plaatsvinden. Tevens wil de gemeente dat de exploitant en/of pandeigenaren bijdragen in een fietsenstalling tot maximaal 3000 euro.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
36 reacties