RICK Muziekcafé

RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), afdeling Weert organiseren op zondag 26 maart in samenwerking met Theater de Huiskamer voor de eerste keer het Rick Muziekcafé.

Dit zal om 13:00 van start gaan in de inspirerende ambiance van Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10B 3 in Weert. Het project speelt in op behoefte aan veiligheid (problemen met vluchtelingen in Weert) en sociaal contact (bijv. senioren). Het musiceren komt tegemoet aan de behoefte aan waardering, erkenning en zelfontplooiing. Momenteel maakt RICK een ‘making of’ documentaire met vrijwilligers van het COA. Ze maken kennis met het werken in een filmcrew en ervaren de verschillende disciplines die daar een rol in spelen; regie, camera en geluidsopname. Het resultaat zal in november worden vertoond tijdens het ‘AsEquals’ filmfestival rondom gelijke behandeling bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo.

RICK wil een laagdrempelig podium bieden aan mensen van alle niveaus en leeftijden uit de regio Weert die handgemaakte akoestische muziek een warm hart toedragen. Alle akoestische instrumenten of combinaties van instrumenten zijn welkom.

Het RICK Muziekcafé is laagdrempelig met weinig protocol en gratis toegang. Deelnemers schrijven bij binnenkomst hun naam op het krijtbord. In deze volgorde komen de artiesten op het podium. De eerste ronde mag iedere deelnemer 1 nummer spelen, zodat iedereen aan de beurt komt. In de 2e ronde mogen maximaal 3 nummers gespeeld worden. Een geluidsinstallatie en een piano is aanwezig. Belangstellenden moeten zich aanmelden via: [email protected]