Serge Dierick wint boten bouw award

2 reacties
Foto via: Angelique

Op HISWA 2017 werd binnen HISWA Klassiek voor de vierde keer gestreden voor de Amateur Boot Bouw Award (ABBA), een vanuit het Watercraft Magazine uit Engeland overgewaaide presentatie waar amateur bootbouwers hun zelfgebouwde boot aan het publiek laten zien.

Weertenaar Serge Dierick wist de eerste prijs in de wacht te slepen. Serge is vier jaar geleden als hobby begonnen met het bouwen van een houten sloep. Hij heeft de prijs gewonnen in de categorie boten groter dan 5 meter. Het is een bijzonder verhaal, aangezien Serge voorheen nog geen echte ervaring had met varen. Maar hij zocht een uitdaging in het bouwen met hout, wat zijn grote passie is.

De jury gaf de boot van Serge de meeste punten waar gekeken werd naar de volgende criteria:
– Bootontwerp: Helemaal zelf ontworpen, van een gekochte tekening gebouwd of gebouwd middels een aangeleverd bouwpakket.
– Complexiteit van de bouw: Van simpele open knikspant romp tot een complexe constructie met compleet interieur en inboard motor.
– Ervaring en kundigheid: Van dappere beginner met amper ervaring tot semi-professional.
– Bouwomstandigheden en materiaalgebruik: Is er gebouwd in een mooie, riante loods of is er gewerkt onder een zeiltje over je halve tuin? Is eerste klas materiaal aangeschaft of is materiaal hergebruikt?

Over HISWA

De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland en vond plaats in de Amsterdam Rai. Waterliefhebbers vinden er honderden boten (tot ca. 10 meter) en een compleet aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en watersporter.

[nggallery id=’4837′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties