Joke Beljaars uit Weert genomineerd voor Bruidsfoto Award 2023

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd
Joke Beljaars

Op 19 mei 2023 zijn de nominaties bekendgemaakt van de prestigieuze verkiezing Bruidsfoto Award 2023 (BFA). Joke Beljaars uit Weert is genomineerd in de categorie Bruidsparen. De eigenaresse van Bureau Cocoon is al zo’n 10 jaar fulltime werkzaam als fotograaf en heeft zich gespecialiseerd in trouwfotografie.

Nominatie

Uit een totaal van bijna 500 inzendingen koos de onafhankelijke en internationale vakjury 81 foto’s die meedingen naar een felbegeerde Bruidsfoto Award 2023, waaronder dus de foto van Joke. De BFA wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd. In de negen fotocategorieën zijn verschillende aantallen foto’s genomineerd. Op alle genomineerde bruidsfoto’s kan gestemd worden via https://www.bruidenbruidegom.nl/bfa-stemmen/

Trouwfotografie

Een bruiloft is meer dan de ceremonie en het feest: het draait om de mensen en emoties. “Bruidsfotografie is een bijzondere tak van fotografie waarin beeld een grote rol speelt. Beeld heeft namelijk de kracht om emoties en herinneringen vast te leggen en te vereeuwigen. Een ervaren bruidsfotograaf begrijpt deze kracht en weet hoe hij of zij deze moet inzetten om een onvergetelijke trouwreportage te maken. Uit alles blijkt dat het belangrijk is dat de fotograaf oog heeft voor detail en de juiste momenten weet vast te leggen. Zo kan een blik van de bruid naar haar aanstaande echtgenoot of een traan die wordt weggeveegd voor eeuwig worden vastgelegd. Dit zijn momenten die zonder beeld wellicht snel vergeten zouden worden. Een bruiloft is immers meer dan alleen de ceremonie en het feest, het draait ook om de mensen en hun emoties. Al met al is beeld een ontzettend uniek en krachtig middel bij bruidsfotografie. Het kan herinneringen oproepen en emoties overbrengen op een manier waarop woorden dat soms niet kunnen. De door de onafhankelijke vakjury genomineerde bruidsfoto’s vormen hiervan het absolute bewijs en zijn tegelijkertijd een prachtige inspiratiebron voor nieuwe bruidsparen”, aldus Susan Lippe-Bernard, internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine, de initiatiefnemer van de BFA.

Publieksprijzen, New Talent & Overall Winnaar

Met het bepalen van de genomineerden van de Bruidsfoto Award 2023 is de race nu echt van start gegaan. Tot en met 18 augustus 2023 kunnen aanstaande bruidsparen en andere belangstellenden hun stem uitbrengen op hun favoriete bruidsfoto’s via https://www.bruidenbruidegom.nl/bfa-stemmen/.

Begin september 2023 worden de winnaars in de negen categorieën bekendgemaakt. Genomineerde fotografen die minder dan drie jaar actief zijn als bruidsfotograaf maken kans op de New Talent Award. De foto met de meeste publieksstemmen wint de titel Overall Winnaar 2023. 

Doel Bruidsfoto Award

De Bruidsfoto Award wordt voor de 18e keer georganiseerd door Bruid & Bruidegom Magazine en heeft als doel bruidsparen inspiratie te bieden voor hun eigen bruiloft en kennis te laten maken met eigentijdse bruidsfotografie en professionele fotografen in Nederland en België.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie