Foto’s – Afgelopen middag is op de rotonde Suffolkweg-Zuid / Ringbaan-Noord een aanhanger gekanteld.

De vrachtwagencombinatie reed vanaf de rotonde richting Boshoven, maar zijn aanhanger met puinafval kantelde. Bij de kanteling sneuvelde ook een lichtmast. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Door het ongeval kwam het verkeer stil te staan op de Ringbanen en Suffolkweg-Zuid. Twee rijbanen waren versperd en het verkeer werd door de politie omgeleid.

Op het moment van schrijven zijn de bergingswerkzaamheden nog bezig. Er is een hijskraan ingezet om de gekantelde aanhanger weer rechtop te zetten.

11 REACTIES

 1. Elk uur, passeren tussen 7.00u en 19.00 u op die mini-rotonde ongeveer 200 vrachtwagens….dat zijn er meer dan 2000 per dag….De Randweg Noord ter hoogte van Boshoven is meer dan overbelast..!!
  Waarom maakt de gemeente geen plan om dat op te lossen…..

 2. ze komen schijnbaar elk jaar door de keuring!, dat het uiterlijk minder is nemen we dan maar voor genoegen.
  waarom heb je dat niet bij de gemeente gemeld!!!, beetje achteraf zeiken!!

 3. Ik denk dat snelheid hier niet veel mee te maken heeft, zwaar beladen wel, maar dat mag in Nederland (max. 40 ton, met ontheffing tot 50 ton en LZV’s zelfs max. 60 ton).
  Het probleem met deze combinatie is dat het meeste gewicht boven de gemiddelde hoogte ligt. Waarschijnlijk heeft hij het stoeprandje rechts geraakt en is daardoor naar links gaan overhellen en gaan kantelen omdat het gewicht van de lading te hoog lag.
  Op foto 1 (_MG_4394) kun je ook zien dat de aanhangwagen uiterst rechts reed toen hij kantelde, want vanaf waar de linker achterbanden liepen (bij het kantelen) op het wegdek tot aan de stoeprand van de middenberm, is nog een behoorlijke afstand.

 4. Niet helderziende,
  maar jaren lange chauffeurservaring,
  waardoor je door schade en schande, wijzer wordt.

Comments are closed.