In de rij voor de gratis fruitbomen

Foto’s – Vanochtend was het moment daar: de Weertenaren mochten hun bestelde gratis fruitboom of bessenstruik op gaan halen.

De bomen en struiken werden op drie verschillende locaties uitgedeeld. Het was ook meteen goed druk. De mensen mochten zich bij een tent melden waarna de boom of struik werd overhandigd. Ook de wethouders Gabriels en Van den Heuvel waren aanwezig om mee te helpen.

De mensen kwamen in bijna gelijktijd aan om hun aanwinst op te halen. Door de grote en gelijktijdige toestroom ontstonden er wachtrijen en lichte irritaties bij de mensen. Sommigen keerde zelfs om naar huis. Maar de meeste mensen gingen uiteindelijk met een glimlach en boom of struik in hun achterbak naar huis.

“Het is onverwacht een groot succes geworden”, zegt wethouder Geert Gabriëls. Ook wethouder Van de Heuvel was blij verrast met de grote belangstelling voor de actie.