Arriva verbetert busdienstregeling

Met ingang van zondag 30 april 2017 voert openbaar vervoerder Arriva een aantal verbeteringen door in de busdienstregeling in Limburg. Het gaat om kleine aanpassingen waarmee de kwaliteit van de dienstregeling verbetert. Deze wijzigingen zijn mede tot stand gekomen op basis van in- en externe reacties die Arriva de afgelopen maanden heeft ontvangen.

In december 2016 is Arriva in Limburg met de huidige dienstregeling van start gegaan. De totstandkoming van een dienstregeling is een lerend proces waarbij de bestaande dienstregeling voortdurend intern wordt gemonitord, geëvalueerd, ontwikkeld en geoptimaliseerd. De afgelopen maanden zijn vanuit reizigers, werknemers, provincie Limburg en het Reizigersoverleg Limburg (ROL) signalen binnengekomen voor mogelijke verbeteringen van de dienstregeling. Mede naar aanleiding van de in- en externe signalen, past Arriva met ingang van 30 april de dienstregeling op een aantal punten aan. Deze aanpassingen hebben betrekking op routes, rijtijden en aansluitingen. Meer informatie over de aanpassingen vinden reizigers op www.arriva.nl/limburg. Ook zijn de wijzigingen per 30 april opgenomen in de reisplanner.

Het doorvoeren van verbeteringen past ook binnen het beeld van de ‘ademende concessie’, waaraan Arriva samen met de provincie Limburg de komende concessieperiode vorm wil geven. Uitgangspunt van de ‘ademende concessie’ is inspelen op trends en ontwikkelingen in de maatschappij. Hierdoor blijft de concessie voortdurend in beweging en ligt niet alles voor 15 jaar vast.

Verbeterpunten op de langere termijn

Tevens is, in nauwe afstemming met de provincie Limburg, een aantal aandachtspunten vastgesteld die momenteel nog nader onderzocht worden. Deze punten hebben betrekking op het netwerk en worden meegenomen in de uitgebreide analyse ten behoeve van de algemene dienstregeling wijziging in december 2017.

Aanpassingen regio Weert

Lijn 370 Venlo – Meijel – Weert v.v. (Limburgliner)
De bus van 07.04 uur uit Venlo vertrekt voortaan op werkdagen 5 minuten eerder. Hierdoor sluit deze bus, met aankomst in Meijel om 07.49 uur, aan op lijn 28 (Hermes) naar Deurne. Met name voor scholieren uit Beringe en Panningen is deze aansluiting van belang in verband met de lestijden van het Peelland College in Deurne.

Lijn 790 Weert – Stramproy – Haler – Neeritter – Ittervoort – Grathem – Baexem – Heythuysen v.v. (buurtbus)
Vanwege routewijzigingen in Weert, Tungelroy en Stramproy vanaf december 2016 zijn de rijtijden te krap geworden. In overleg met de buurtbusvrijwilligers is daarom besloten om de route in Weert en Heythuysen op werkdagen en op zaterdag in te korten.

Lijn 790 rijdt daarom in Weert niet meer tussen het St. Jans Gasthuis en het Station. Weert Station wordt begin- en eindpunt. Doorgaande reizigers richting ziekenhuis hebben met de reguliere stads- en streekbussen in Weert voldoende alternatieve reismogelijkheden.

In Heythuysen rijdt lijn 790 niet meer via de Vlasstraat – Tienderweg – Sint Antoniusstraat, maar vanuit Baexem rechtstreeks via de Oude Trambaan naar het eindpunt Heythuysen Gemeentehuis. Scholieren met bestemming Tienderweg kunnen gebruik maken van de halte Oude Trambaan. De verwachting is dat door bovenstaande routewijzigingen de betrouwbaarheid van de dienstregeling verbetert.

Lijn 796 Nederweert – Eind – Leveroy – Heythuysen v.v. (buurtbus)
Alle ritten vanuit Nederweert vertrekken voortaan 1 minuut eerder. Hierdoor is de overstaptijd in Heythuysen op de Limburgliner 372 naar Roermond ruimer en daardoor betrouwbaarder.

Bekijk alle aanpassingen (Limburg) (PDF):
http://iwdg.nl/2oIBP9J