(Foto’s) In de Zuid-Willemsvaart bij Weert zijn vanochtend ter hoogte van Sluis 16 vaten met mogelijk drugsafval gevonden. De vaten werden aangetroffen door een schipper die met zijn boot de sluis wilde passeren. Hij had reeds enkele vaten uit het water gehaald.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om circa 50 vaten. De vaten dobberen bij de sluis en een aantal vaten zijn de sluis al gepasseerd. Vermoedelijk zijn de vaten tussen het Belgische Lozen en Sluis 16 gedumpt.

De brandweer is ter plaatse geweest en heeft een lekkend vat uit het water gehaald. Rijkswaterstaat is in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf aanwezig om de overige vaten te bergen. Het scheepvaartverkeer is tot nader order stilgelegd.

De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

6 REACTIES

 1. Weer zo’n stelletje aso’s die snel geld willen maken door anderen in de ellende te storten en dan de gemeenschap opzadelen met extra kosten. Allemaal mensen die vinden dat ze slim bezig zijn maar niet het lef hebben er voor uit te komen. Het zou goed zijn als ze tegen drugsgebruik net zo fel zouden optreden als tegen roken en drinken. En dan voor fabricage en levering driedubbele straffen en alle bezittingen verbeurd verklaard.

 2. Drugs legaliseren, dan ben je ook van deze rommel af..
  Sigaretten en sterke drank zijn ook drugs en gelegaliseerd.
  Bijkomend voordeel ; je ontneemt de criminele sector het businessmodel.

 3. punt is voor fabricage van sigaretten en alcohol wordt geen straf opgelegd.
  is nl legaal.
  zo lang er vraag is naar drugs zullen er altijd mensen zijn die ze maken en verhandelen.

 4. Voor fabriceren van sigaretten zijn toch al aardig wat straffen opgelegd in de vorm van (zeer hoge) boetes, dus een bepaalde vorm van illegaliteit schijnt er toch wel in te zitten ook al zijn het vaak civiel rechterlijke zaken.

Comments are closed.