Aanpak armoede in Weert

Steeds meer inwoners hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. En dan gaat het niet alleen over mensen die van een minimum inkomen leven. Daarom maakt de gemeente een aanvalsplan armoede. Iedereen die wil meedenken hoe we armoede in Weert kunnen aanpakken, is van harte welkom. De bijeenkomst voor inwoners vindt plaats op donderdag 11 mei 2017 van 19.30 tot 21.30 uur in het stadhuis. Voor professionals vindt er een bijeenkomst plaats op 15 mei.

Het aanvalsplan armoede wil de gemeente uitdrukkelijk samen met anderen opstellen. Mét inwoners, professionele organisaties en vrijwilligers in Weert. Het bundelen van alle ervaringen en ideeën, leidt immers tot een beter resultaat.

Doel

Ook in Weert maken inwoners en organisaties zich zorgen om de groeiende armoede. Het doel van aanvalsplan armoede is dat zo weinig mogelijk inwoners in armoede leven en opgroeien.

Armoede raakt iedereen

Armoede komt in alle lagen van de bevolking voor. Vaak ontstaan geldproblemen door onvoorziene omstandigheden, zoals bijvoorbeeld ontslag, ziekte of echtscheiding. Maar soms ook door oorzaken die hier niets mee te maken hebben.

Armoede levert stress op. Vaak is er naast een geldprobleem ook sprake van andere problemen. Die zijn soms de oorzaak van de schulden, maar soms ook het gevolg. Wethouder van den Heuvel: “Veel mensen schamen zich voor hun situatie. Als ik iets zou willen doorbreken, is het dat wel. Armoede, daar kies je niet voor. Dat overkomt je. Als mensen hier te lang mee blijven rondlopen, wordt de situatie meestal alleen maar erger. Het is daarom belangrijk om schulden zo snel mogelijk te signaleren zodat er op tijd hulp geboden kan worden.”

Aanmelden

Wat zou volgens jou helpen bij de aanpak van armoede in Weert? Denk mee. Meld je aan voor de bijeenkomst op donderdag 11 mei 2017 van 19.30 – 21.30 uur in het stadhuis. Stuur een email naar [email protected] Hier kun je ook terecht als je nog vragen heeft.