Dancebattles The Floor is Yours

Het Jeugdcultuurfonds startte samen met Mad Skills – dé expert op het gebied van Urban Culture en Sports – een dansactie om meer kinderen de kans te geven te dansen en deel uit te maken van een groep waar het gaat om het maken van plezier en vrienden. Een plek waar iedereen welkom is, of je nu wel of niet kunt dansen. The Floor ging op 1 april in vijf steden van start, ook in Weert.

In Weert startte op 7 april een serie van tien lessen met danscoach Raymon Truijen, bekend uit de urban dans scene. Iedere week volgt een groep van 15 kinderen les bij Dansschool Fresh. De lessen zijn een uitstekende manier om kennis te maken met urban dans. Als ouders de lessen niet kunnen betalen, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdcultuurfonds.

Mee naar de battle!

Onderdeel van The Floor is Yours zijn vijf dancebattles van de Nederlandse Breakdance League in Utrecht, Rotterdam, Weert, en Groningen. Hier maken de deelnemers kennis met het wedstrijdelement van breakdance. Deelname mag, niets is verplicht. Na de kick off in Utrecht is de volgende stop Weert. Op 30 april wordt de Poort van Limburg omgebouwd tot battle arena voor jonge dansers vanuit heel Nederland. En natuurlijk voor de kids van het project The Floor is Yours. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Waar en wanneer?

Poort van Limbrug
Werthaboulevard 1
6001 HZ Weert

12.00 – Start battles
17.45 – Finales