Weert on Stage van start

Plaats een reactie

Foto’s/video – Vandaag is het zover, de 1e editie van Weert On Stage! In het Franciscus Huis aan de Biest zullen meer dan 100 beroepsbeoefenaren meedoen en de toekomstige CEO’s warm maken voor hun beroep.

Circa 500 VMBO-leerlingen van deelnemende scholen uit Weert en omgeving zullen in twee rondes het Beroepenfeest bezoeken en in gesprek gaan met het lokale bedrijfsleven over wat hun beroep zo leuk maakt én wat hun beroep misschien zo zwaar maakt. Want de beroepskeuze werkt natuurlijk twee kanten op.

Het is mooi als men leerlingen echt warm kunnen maken voor het beroep waar ze al jaren mee in hun hoofd zitten. Maar misschien behoeden ze VMBO-leerlingen ook wel om een verkeerde vervolgopleiding te kiezen voor een beroep dat ze eerder van de buitenkant af heel leuk leek. Beide is natuurlijk winst.

Het Franciscus Huis Weert is omgetoverd tot een groot Beroepenfeest, want de organisatie vindt dat het een feest mag zijn om over je toekomst na te denken. Het beroepenfeest werd geopend door wethouder Gabriels waarna de leerlingen met applaus werden ontvangen door de vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven.

Meer info: www.weertonstage.nl.

Video van opening via Youtube

https://youtu.be/8w26bWI7Alc

[nggallery id=’4944′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie