De brandweer van Weert is de afgelopen 24 uur meermaals moeten uitrukken. Een deel van de meldingen betrof loos alarm. Een overzichtje:

Zaterdag 15 april (21.19u): Auto in de sloot Haler

Op de weg tussen Haler en Stramproy was gisteren een auto in de sloot beland. Hierbij raakten twee inzittenden gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer assisteerde bij het verwijderen van de accu in de auto en de berging.

Zaterdag 15 april (22.25u): Brand in flat Kerkstraat / Louis Regoutstraat

Een voorbijganger had de brandweer gebeld omdat hij vreesde voor een brand in een flat op de hoek Kerkstraat / Louis Regoutstraat. De brandweer kwam met een tankautospuit en ladderwagen ter plaatse. Eenmaal daar mocht men meteen retour. Het bleek loos alarm. Sfeerverlichting in de vorm van kaarsen deed lijken alsof er brand was.

Zaterdag 15 april (0.13u): Ongeval op snelweg A2

Iets na middernacht werden de brandweerposten uit de regio Weert gealarmeerd voor een verkeersongeval op de snelweg A2. Ter hoogte van het AC Restaurant aan de zijde van Nederweert zou een voertuig van de weg zijn geraakt. Er werd echter niets aangetroffen. De brandweer en meerdere politie-eenheden hebben de snelweg diverse malen gecontroleerd met grote zoeklichten, maar uiteindelijk werd er geen ongeval aangetroffen.

Zondag 16 april (01.58u): Buitenbrand Biemansstraat

De afgelopen nacht werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Biemansstraat in de wijk Fatima. Ter plaatse had een omwonende eerder die dag een bankstel gedumpt bij een afvalcontainer en deze was in brand gestoken. Het vuur was overgeslagen naar de ondergrondse container en daarmee ontstond enige schade.

Zondag 16 april (08.15u): Brandalarm Lidl Distributiecentrum

Bij het distributiecentrum van de Lidl op industrieterrein De Kempen in Weert was de blusinstallatie geactiveerd. Uit voorzorg werd ook de brandweer gealarmeerd. De brandweer voerde een nacontrole uit maar hoefde verder niet in actie te komen. De oorzaak van de brandmelding is onbekend.

Zondag 16 april (10:32u): Benzinelekkage auto

Vanochtend wilde een automobilist met zijn auto vertrekken vanaf de Louise de Colignystraat in de wijk Moesel. Ver kwam hij niet. Er werd een sterke benzinelucht geroken en het bleek inderdaad dat de auto benzine lekte. De auto was gisteren nog bij de autogarage geweest en waarschijnlijk is daar iets mis gegaan. De brandweer stelde de situatie veilig en strooide absorptiekorrels op de weg om de benzineresten makkelijk te kunnen verwijderen. Foto’s: