Nieuw asfalt Eindhovenseweg

De Eindhovenseweg in Weert, gelegen tussen de rijksweg A2 en Weert-Noord, is in een dusdanig verminderde staat dat deze weg op korte termijn wegonderhoud nodig heeft. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden is het noodzakelijk om grootschalige verkeersmaatregelen te treffen. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken worden de werkzaamheden in twee weekenden uitgevoerd. Het betreft de weekenden van 12 tot 15 mei en 19 tot 22 mei 2017.

Werkzaamheden

Het asfalt van de Eindhovenseweg is toe aan vervanging. Om deze vervanging duurzaam uit te voeren worden de bovenste twee asfaltlagen rijbaanbreed vervangen. Dit houdt in dat er over de gehele breedte van de weg asfalt verwijderd wordt en opnieuw opgebouwd. Daarbij horen een aantal aanvullende werkzaamheden, zoals het aanbrengen van markeringen en het tijdelijk treffen van verkeersmaatregelen.

Hinder

Om de bereikbaarheid van Weert te waarborgen is het noodzakelijk de werkzaamheden in twee delen te knippen. De eerste fase (het eerste weekend) betreft de rijbaan vanaf de Eindhovenseweg in Weert richting de A2, aansluiting (38) Weert-Noord, de toerit richting Maastricht is afgesloten. De afsluiting vindt plaats vanaf vrijdag 12 mei 21.00 uur tot maandag 15 mei 06.00 uur. Ter plaatse geldt een omleiding. Voorafgaand aan deze werkzaamheden worden er plaatselijke werkzaamheden aan de Eindhovenseweg uitgevoerd. Hierbij wordt de Eindhovenseweg niet afgesloten.

De tweede fase (het tweede weekend) betreft de rijbaan van de Eindhovenseweg vanaf de A2, aansluiting (38) Weert-Noord, richting Weert, de afrit vanuit Eindhoven naar Weert-Noord en de toerit naar Eindhoven zijn afgesloten. De afsluitingen vinden plaats vanaf vrijdag 19 mei 21.00 uur tot maandag 22 mei 06.00 uur. Ter plaatse geldt een omleiding. Voorafgaand aan deze werkzaamheden worden er plaatselijke werkzaamheden aan de Eindhovenseweg uitgevoerd. Hierbij wordt de Eindhovenseweg niet afgesloten.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van en naar Weert wordt gewaarborgd door het instellen van een duidelijke omleiding en vooraankondigingsborden op de betreffende afgesloten wegdelen. Het overzichtskaartje toont de omleidingsroute tijdens de weekenden van 12 tot 15 mei en 19 tot 22 mei 2017 om van en naar Weert te komen.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.vanAnaarBeter.nl, of op www.weert.nl. Of neem contact op met projectleider Bart Tibosch [email protected].