Gemeente tikt 3 cafés op de vingers

20 reacties

De gemeente Weert heeft drie cafés op de Oelemarkt op de vingers getikt. Volgens de gemeente overtreden de cafe’s de geluidsvoorschriften. Het college van burgemeester en wethouders dreigt nu met een dwangsom indien de voorschriften wederom niet worden nageleefd.

Naar aanleiding van klachten van omwonenden over geluidsoverlast is door een toezichthouder een onderzoek ingesteld. Hieruit is gebleken dat bij de horeca-zaken deuren permanent open stonden en dat het muziekgeluid van de cafés buiten het pand duidelijk hoorbaar was. Hierdoor zijn de aan het café opgelegde maatwerkvoorschriften overtreden, zo stelt de gemeente Weert.

De kasteleins van de betreffende cafés (Bolle Boef, Brouwer en Stuiterbal) laten in een bezwaarschrift aan de gemeente weten dat de wijze waarop toezicht wordt gehouden op naleving
van de maatwerkvoorschriften, niet consequent is. De ene toezichthouder is hierin soepel terwijl een andere toezichthouder de regels strikt hanteert.

De gemeente weerlegt dat en zegt dat de inhoud van de opgelegde maatwerkvoorschriften voldoende duidelijk en slechts voor één uitleg vatbaar is. De toezichthouders hebben duidelijke instructies gekregen wat wel en niet is toegestaan. Mochten ze cafés de voorschriften niet naleven dan worden ze beboet met een dwangsom.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
20 reacties