Coördinatieregeling bouw hotel

19 reacties

Het hotelbedrijf Van der Valk / Hotel Management Services BV (HMS) wil graag een hotel met verblijfsmogelijkheden ontwikkelen op bedrijventerrein Kampershoek 2.0, naast de snelweg A2 in Weert. Er is een beroep gedaan op de zogeheten coördinatieregeling. Dit om het vergunningenproces te versnellen.

Concreet bestaan de plannen uit een totaalconcept van de volgende functies: hotel, restaurant, wellnesscenter, casino, bioscoop met congresfaciliteiten. Van der Valk / HMS ziet in de stad Weert en de regio enorme potentie om deze ambitieuze ontwikkeling te laten slagen en daarmee te zorgen voor een belangrijke economische impuls. De gemeente wil graag faciliteren in deze belangrijke ontwikkeling.

Om deze ontwikkeling mogelijk te maken dient maatwerk te geleverd te worden nu deze functie in 2011 niet rechtstreeks in het bestemmingsplan is opgenomen. De beste procedure om dit maatwerk te kunnen leveren is het toepassen van de gemeentelijke coördinatieregeling. De coördinatieregeling is een instrument om verschillende procedures die noodzakelijk zijn voor vergunningverlening gezamenlijk te doorlopen. Hierdoor kan de doorlooptijd naar de uiteindelijke uitvoering van het project aanzienlijk worden versneld.

Bezwaren gemeente Nederweert

Buurgemeente Nederweert is fel tegen het voorgenomen bouwplan van Van der Valk / HMS. Er is immers een convenant gesloten tussen Weert en Nederweert waarin men heeft afgesproken dat Nederweert als leisurelocatie mag fungeren. Voor Nederweert waren er immers ook al plannen voor het realiseren van een hotel nabij de McDonald’s. Twee hotels op korte afstand ziet Nederweert niet zitten en men beroept zich dan ook op de afspraken die zijn gemaakt. Het gemeentebestuur van Nederweert heeft zelfs met juridische stappen gedreigd als Weert doorgaat met de ontwikkeling van het Van der Valk hotel.

Verstandhouding tussen Nederweert en Weert

Wethouder Van Eersel zei tijdens de raadsvergadering van woensdag 19 april dat de relatie tussen Weert en Nederweert nog altijd goed is. Er is echter een groot meningsverschil op het gebied van hotelontwikkeling. Het gemeentebestuur van Weert heeft Nederweert inmiddels een brief gestuurd waarin ze aangeven om snel om tafel te willen gaan zitten om de problemen op te lossen. Men wil tot een constructieve oplossing komen door te praten.

Instemming coördinatieregeling

Vanuit de gemeenteraad waren wel enige zorgen over de bestuurlijke verhoudingen tussen Weert en Nederweert. Maar uiteindelijk werd door de gemeenteraad ingestemd met het uitvoeren van coördinatieregeling. De uitvoering van de coördinatieregeling betekent niet dat er groen licht is voor de bouw van het hotel. Eerst moeten de gemeentebesturen van Nederweert en Weert nog om tafel en moet de gemeenteraad van Weert nog instemmen met het bestemmingsplan alvorens het project kan worden uitgevoerd.

Benieuwd naar het convenant? Lees het hier (PDF):
http://iwdg.nl/2o5ins7

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
19 reacties