De onregelmatigheden die op vrijdag 31 maart j.l. hebben plaatsgevonden op de Philips van Horne hebben op velen een diepe indruk gemaakt en de schade was aanzienlijk, zo laat schooldirecteur Jan Mueters weten in een brief aan de ouders en verzorgers.

In het kader van de laatste lesdag werd de tent letterlijk afgebroken door de eindexamenkandidaten. De totale schade wordt geraamd op 2500 euro. En dan is de ureninzet van de 5 medewerkers, die de rotzooi moesten opruimen en herstellen, niet meegerekend. Op de dag zelf werden alle eindexamenkandidaten naar huis gestuurd. Nadien is herhaaldelijk een verzoek gedaan aan de daders om zich te melden, maar dat is niet gebeurd. De directeur betreurt dat ten zeerste.

De afgelopen week vonden diverse overleggen plaats over de vraag of de school de geplande LSD-dag op 21 april a.s. wel door moest laten gaan. Men realiseerde zich dat elke beslissing die men hierin neemt altijd op meerdere manieren uit te leggen valt.

Vooral de vele positieve reacties van leerlingen en ouders, waardoor het schoolbestuur steun ervoer, heeft hen doen besluiten om de geplande LSD-dag toch te laten plaatsvinden. “Maak er een mooi feest van en zorg ervoor dat iedereen achteraf positieve geluiden vertelt over de echte LSD van de Philips van Horne. Zorg ervoor dat zowel leerlingen als docenten na afloop zeggen: Wat was dat een mooi en gezellig feest!”, zo licht de directeur toe.

Met de leerlingenraad en LSD-commissie zijn goede afspraken gemaakt. Duidelijk is dat ieder zijn verantwoordelijkheid neemt. Samen heeft men er vertrouwen in dat het een mooi feest wordt en dat men na de LSD aan het gebouw niet ziet dat er een Laatste Schooldag geweest is.

8 REACTIES

  1. Zijn degenen die zich niet gemeld hebben nu trots op zich zelf van ze veroorzaakt hebben.Ik hoop voor de overige examenkandidaten en de school dat het goed gaat verlopen. Degenen die verantwoordelijk zijn voor de zooi en schade die gemaakt is geef je zelf aan als je zo stoer bent rotzooi en schade te veroorzaken doe dan ook zo stoer en geef je zelf aan.Jullie zijn zeker ook van die etters die straks als jullie al gaan studeren van die bizarre ontgroeningstaferelen gaan uithalen met nieuwe studenten in de toekomst .Zwaar gestoord zijn jullie ik heb er geen andere woorden voor.Jullie ouders zullen vast ahem heel trots op jullie zijn 😉 ( cynische modus). Slopen,bekladden bedreigen etc staat goed op jullie cv 😉 .Opvoeding in verweggistan. Jullie ouders moesten je aan je oren naar school en de politie slepen om je zelf aan te geven. Ja ik weet jullie zullen mij een oude zak vinden ik weet zeker dat jullie dit lezen.En waarschijnlijk er ook stoer om moeten lachen,want normen en waarden is jullie niet mee gegeven anders zouden jullie dit niet flikken en al helemaal omdat jullie het lef niet hebben om je aan te geven. Maar ooit vroeg of laat lopen jullie tegen de bekende lamp.

  2. IDD. Van die lafbekjes die in het donker, als niemand kijkt en als ze ook nog eens met een groep zijn heel erg “stoer” durven doen. Stoer uiteraard sarcastisch bedoeld. Stoer is het pas als je zegt ok, ik heb rotzooi getrapt, nu durf ik ook mijn verantwoordelijkheid te nemen en meld ik mij. Maar ja, waarschijnlijk van die kinderen die graag naar rapper Boef luisteren want die vertelt ze zo mooi wat ze graag willen horen.

  3. Spijtig dat het schoolbestuur, leerlingenraad en lsd commissie geen duidelijk signaal willen of durven af geven dat het moedwillig veroorzaken van vandalisme en mistoestanden konsekwenties hebben. Tsja, ruggegraat hebben, konsekwent zijn hebben is niet iedereen gegeven.

  4. Triest, laf en schandalig voor wat betreft de braniemakers. Hulde aan het schoolbestuur. Ik snap er niks van. Het is inmiddels zo’n vijftien jaar geleden dat ik op de Philips zat en het is toen nooit in mij en ik denk in niemand niet opgekomen om op deze manier de tent te verbouwen.

  5. Als dit alles zonder consequenties blijft voor de vandalen, is dat niet te begrijpen..!
    Maar goed ….slap beleid is ook beleid….maar in feite geen beleid.!!

  6. Spijtig verder dat mensen die er werkelijk niks te maken mee hebben hierover proberen mee te discussiëren. Ik zit zelf in de lsd commissie en geloof me, deze ‘pre-lsd’ was georganiseerd door leerlingen die bij de leerlingenraad noch de lsd-commissie behoorden. De school heeft de examenkandidaten meerdere malen dingen moeten ontzeggen, zodat zelfs een grapje bij de jongste bruggetjes niet mogelijk was. Daarnaast was er door de verbouwing ook de nodige hectiek en dit zorgde ervoor dat de ons beloofde lsd vrijwel niks kon voorstellen. Zodoende hebben enkele leerlingen dus besloten een lsd te houden zodat ook wij, na al de generaties voor ons, een gepaste afsluiter konden meemaken. Helaas was de extremiteit van enkele wandaden onderschat, waardoor de overige 500 leerlingen de dupe waren en zo worden deze 500 leerlingen onder andere op weertdegekste.nl uitgemaakt voor roekeloze, brutale, onbeschofte tieners. Jammer hoor dat dit weer tot een generalisatie moet leiden… (je schrijft het trouwens zo: consequent)

Comments are closed.