Maatregelen geldautomaten

2 reacties

Rabobank ziet het aantal pogingen tot plofkraken op geldautomaten in het gehele land toenemen. Onlangs is in onze regio de geldautomaat in Ell getroffen. De zware explosieven die worden gebruikt richten veelal grote schade aan. De bank neemt daarom maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen en de schade na plofkraken beperken. Daarbij wordt vooral gelet op de veiligheid van omwonenden. Sommige geldautomaten kunnen daardoor per direct minder beschikbaar zijn.

Maatregelen

Inmiddels is de toegang tot de automaten in de binnenruimten van de locaties in Stramproy, Ospel, Budel en Soerendonk van 22.00 uur tot 7.00 uur gesloten. Ook wordt er op locaties zichtbare en onzichtbare beveiliging aangebracht of ingezet.

Onderzoek

Over de mogelijke vervanging van de automaten in Ell is de bank momenteel nog in beraad. Geldautomaten staan soms op zichzelf, maar bevinden zich – evenals in Ell – vaak aan de buitenkant van een bankgebouw of ze zijn ingebouwd in een ander pand. “Als het nodig is, onderzoeken we de constructie van het pand, luisteren we naar de zorgen van omwonenden en bekijken we ook hoeveel een automaat ’s nachts wordt gebruikt. Afhankelijk van de situatie nemen we maatregelen”, aldus de Rabobank.

Bij de maatregelen wordt zo veel als mogelijk rekening met de impact voor pinnende klanten. De bank streeft ernaar de beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk te handhaven. Uiteraard afgezet tegen de impact van een plofkraak op de omgeving.

Overzicht dienstverlening Rabobank Weerterland en Cranendonck

Op de website van Rabobank Weerterland en Cranendonck vind je een actueel overzicht van beschikbare dienstverlening: www.Rabobank.nl/weert item: vestigingen en openingstijden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties