Vogelschieten Wieërter Stadsgilde

Koningsdag a.s. wordt voor de vijfde keer het Vogelschieten van het Gilde van Wieërter Stadsschötte Ste. Catharina 1480 verschoten in het Weerter Stadscentrum.

Ook dit jaar staat de schietinstallatie met kogelvanger naast de toren van de Dekenale Stadskerk Sint Martinus. Aan deze wedstrijd kunnen alleen de mannelijke leden van Ste. Catharina deelnemen. Daarnaast wordt gelijktijdig ook geschoten om de titel Burger-Koning van Weert. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

De wedstrijd om de titel Burger-Koning staat open voor alle mannen van achttien jaar en ouder. Mannen die aan deze wedstrijd willen deel nemen kunnen zich vanaf 13.30 uur inschrijven bij de stand van het Gilde naast de schietinstallatie. Op dat tijdstip vindt ook de abdicatie plaats van Koning Gijs en bereiden de leden van het Gilde zich voor op de wedstrijd.

Aanmelden

Wil je mee schieten om de titel Burger Koning 2017, geef je dan op. Vooraanmelden kan via [email protected] of kom om 13.30 uur naar de Markt en schrijf je daar in bij de stand van St. Catharina Weert!

Geen verplichtingen

De voorbereiding op de wedstrijd vindt plaats met ceremonies en gebruiken die sedert 1480, het jaar van de oprichting van het Gilde, praktisch ongewijzigd zijn gebleven. Het is dit jaar voor de vijfde keer dat de Weerter bevolking het Vogelschieten weer van dichtbij kan volgen.

Het Burger-Koningschap is een wedstrijd waar mannen van af achttien jaar aan kunnen deelnemen. De winnaar is diegene die de plaat naar beneden schiet. Hij is komend jaar Burger-Koning. Afgelopen jaar viel Jim Schouwink die eer te beurt. De titel brengt geen verplichtingen met zich mee, maar de Burger-Koning is van harte welkom om aan de activiteiten van het Gilde deel te nemen.