Sporters meer in het zonnetje

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd

De gemeente Weert en de Weerter Sportraad willen, samen met het Platform Weert in Beweging, sporters die een bijzondere prestatie leveren in het zonnetje zetten. Dit vindt vanaf nu twee keer per jaar tijdens een lokaal (sport)evenement plaats. Wethouder Geert Gabriels is blij met de samenwerking: “Op deze manier willen we naast onze topsportevenementen en topsportverenigingen ook individuele topsporters en talenten de aandacht te geven die ze verdienen”.

Prestaties zelf melden

Bij de huldigingen is het belangrijk dat niemand wordt vergeten. Daarom vragen we sporters en verenigingen om prestaties zelf te melden. Ook weten we dan zeker dat de sporter deze aandacht zelf leuk vindt.

Wanneer kun je je hiervoor aanmelden?

Iedere Weertenaar, jong of oud, die een bijzondere sportprestatie levert kan zich aanmelden. Uiteraard mogen ook ouders, een trainer of de vereniging dit voor de sporter doen. Binnen de sport is vaak zelf een goed inzicht in wat een bijzondere prestatie is. Er zijn daarom geen strikte regels opgesteld. Als richtlijn kan voor individuele sporters worden uitgegaan van een podiumplaats op een Limburgs of Nationaal Kampioenschap of een hoger niveau. Bij teamsporten een kampioenschap in een landelijke competitie of promotie naar een landelijk competitieniveau.

Wat moet je hiervoor doen?

Ga naar www.weert.nl/sport. Op deze pagina vind je het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt de sporter een uitnodiging.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie