Wegwijsboekje voor minima

Sinds het voorjaar van 2016 is Weert een burgerinitiatief rijker, namelijk de Weerter Minimagroep. Zij hebben inmiddels een wegwijsboekje gemaakt onder de titel ‘Samen staan we sterker in Weert!’. Dit boekje werd samen met de nieuwe website gepresenteerd in Bibliocenter Weert, dit in het bijzijn van wethouder Van den Heuvel.

De armoede is stijgende in Weert. Dit zagen de initiatiefnemers van de Weerter minima groep en zij zijn gaan brainstormen over wat ze zouden willen bereiken met en voor elkaar. Hieruit kwam het idee om een handreiking en luisterend oor te bieden aan minima en hen de weg te wijzen. En het mooiste zou zijn als uiteindelijk mensen zich niet meer schamen voor hun situatie!

Vanaf het najaar van 2016 is de groep druk bezig geweest om een minimaboekje te maken. Hierin zijn allerlei lokale initiatieven gebundeld, zoals de Stichting Leergeld, Stichting Minimavakantie enz. In het boekje staan daarnaast ook bespaartips, goedkope recepten en kortingsbonnen.

De Weerter minima groep heeft een duidelijk beeld over het verder verspreiden van het boekje in Weert. Ze willen dit doen door zelf het boekje uit te delen aan minima met de boodschap dat deze mensen naar de Weerter Minima groep kunnen mailen als zij hulp nodig hebben. De groep biedt vervolgens een luisterend oor of de mogelijkheid om bijvoorbeeld samen naar een organisatie te stappen waar je als minima terecht kan. Op deze manier ervaren mensen hopelijk meteen dat ze er niet alleen voor staan.

Ook zullen verschillende zorg- en welzijnsorganisaties de boekjes ontvangen. Deze organisaties wordt ook gevraagd om het boekje uit te delen aan mensen mét een uitleg over de mogelijkheid om persoonlijk aan te kloppen bij de Weerter Minima groep.

Wil jij je ook graag inzetten voor minima? Zoek je zelf hulp? Of zou je het minima boekje willen ontvangen? Mail dan naar [email protected] of bezoek de nieuwe website: www.weerterminima.nl.