Zeepkistenrace & hutten bouwen

Cranendonck Regio Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto door: Bart Lijten

Budel-Dorplein – Jong Nederland Budel-Schoot organiseert voor de derde keer het Huttenbouwspektakel. Dit unieke evenement vindt plaats op 20 en 21 mei. Het spektakel wordt dit jaar uitgebreid met een geweldige zeepkistenrace.

Kinderen kunnen een team vormen en samen met hun ouders een dag lang een eigen hut bouwen. Het team met de mooiste hut wordt beloond met de Huttenbouw Bokaal. Voor genoeg pallets, spijkers en zeilen wordt gezorgd. De teams moeten zelf voor gereedschap zorgen, en slaapspullen, want ‘s nachts mag je in je hut blijven slapen. Behalve hutten bouwen zijn er nog meer activiteiten, zodat je je zeker niet hoeft te vervelen. ‘s Avonds gaat het kampvuur aan en zal akoestisch duo Ritch&Ritchie voor muzikale aankleding zorgen. Bij het kampvuur en overdag op het terras is iedereen welkom.

Zeepkistenrace

Nieuw op het terrein is dit jaar de zeepkistenhelling. In de weken voor het huttenbouwspektakel kunnen alle teams een zeepkist maken. Tijdens het evenement mogen de teams van de zeepkistenhelling af om een poging te doen de snelste tijd neer te zetten.

De voertuigen moeten vier wielen hebben, een stuur en een rem. Aandrijving is verboden: de kisten gaan vooruit door de zwaartekracht. Er is een prijs voor zowel de snelste als de mooiste zeepkist.

Inschrijven

Dit alles zal plaatsvinden op het grasveld achter de St. Andreasschool (Hoofdstraat 212) in Budel-Dorplein. Vanaf zaterdag 15 april zijn de inschrijvingen geopend. Het spektakel kost € 5,- per persoon en dat is inclusief avondeten en ontbijt. Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht op www.jnbs.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie