Foto: soms moet de politie de rol van BOA's overnemen

De Bewoners Organisatie Binnenstad Weert (BOB) vindt dat er onvoldoende handhaving plaatsvindt in de Weerter binnenstad. Het leidt tot ergernissen van bewoners, bezoekers en ondernemers, zo schrijft de wijkraad aan de gemeenteraad en het college van B&W.

Fietsende scholieren op de promenades, geparkeerde auto’s op laad- en losplaatsen, geparkeerde fietsen naast de ingang van het NS-station. Het zijn enkele voorbeelden die de BOB aanhaalt in haar brief waarop niet of nauwelijks op wordt gehandhaafd. Men wil dat daar verandering in komt. Het komt het imago van Weert als gastvrije stad niet ten goede.

Het aantal BOA’s is door bezuinigingen afgenomen met als argument dat achteraf betaald parkeren de inzet van BOA’s overbodig maakte. De BOA’s zijn van goede wil maar hebben een beperkt aantal collega’s en een groot handhavingsgebied te bestrijken. De BOB spreekt haar waardering uit voor de BOA’s, maar ziet dat de handhaving door hun vingers glipt, zo schrijven ze in hun brief.

Kleine ergernissen moeten worden aangepakt zo staat in het coalitieakkoord. Vaak zijn deze ergernissen op te lossen met handhaven, zo stelt de BOB. Het tekort aan handhavers is enkel een politieke keuze geweest. De BOB vraagt om de bezuinigingsmaatregel ongedaan te maken zodat er meer BOA’s op straat komen die de ergernissen kunnen weghalen.

34 REACTIES

 1. De meeste burgers zijn gelukkig van goede wil en houden zich aan de regels, anders zou er veel meer overlast zijn.
  Er zijn echter burgers die een herinnering nodig hebben om zich aan de regels te houden; via bv handhaving.
  Doet de overheid dat niet dan zullen er steeds meer burgers komen die de regels laten voor wat het is.
  Zo zal een financiële bezuiniging op de BOA’s (overheid) leiden tot financieel gewin en maatschappelijk verlies.
  Op dit moment kiest de gemeente Weert voor financieel gewin.

 2. Het word tijd dat er meer boa’s komen waarom moeten burgers betalen voor een parkeervergunning als de Handhaving niet gebeurt, in de wijk keent en moesel zijn ze alleen op de dries geweest en dan gaan ze weer stad in waar ze dan waarschijnlijk meer boetes kunnen uitdelen

 3. Jouw commentaar is mij bekend.
  dus je onderschrijft hiermee de stelling dit college kiest voor financieel gewin en maatschappelijk verlies.
  want niet verder bezuinigen betekend dat er wel bezuinigd is

 4. Handhaving is een woord dat je in het Weerter politieke en ambtelijke woordenboek niet tegenkomt. Aan iedereen en overal worden regels opgelegd maar het zijn in Weert nog niet eens papieren tijgers. Want je weet gewoon dat er niets van terecht komt. Met als resultaat dat iedereen maar zijn of haar dingetje doet. En je eigenlijk gek bent en een dief van je eigen portemonnee als je wel nog een vergunnig ergens voor aanvraagt.

 5. Meer BOA’S is de oplossing niet…!
  Als de bestaande BOA’S eens gingen en mochten HANDHAVEN..!! Maar dan ook ECHT HANDHAVEN..! Dat wil zeggen boetes uitschrijven voor de voornaamste ergernissen…zoals door de BOB aangegeven….
  Waarom zien die BOA’S niet wat elke Weerter burger wel ziet.??

 6. Als er niet zo veel ophef was over het aantal ambtenaren, dat overigens alleen maar tot bezuiniging heeft geleid, zou er een heleboel kunnen worden opgelost dat nu niet kan. Dat is toch hetgeen de burger schijnbaar wil!

 7. Nee dat klopt niet. De 10% verlaging van de arbeidskosten van het ambtelijk apparaat waar ik elders in deze draad over spreek is ingezet door het vorige college. Dit college heeft ervoor gekozen om in ieder geval de privatisering van de afdeling handhaving waaronder de BOA’s vallen niet door ter laten gaan. Om te onderzoeken of er meer BOA’s nodig zijn was in 2015 geen raadsmeerderheid te vinden helaas.

 8. Met alle respect dat betekent toch dat er geen extra BOA’s komen en dat het maatschappelijke probleem blijft
  Helaas BOB volgens Jeroen komen er geen extra BOA’s

 9. Ik raad u aan beter te lezen. Het is niet voor niets dat onder andere mijn partij in 2015 heeft opgeroepen tot een onderzoek. Daar vraag je niet om als je vermoed dat alles koek en ei is en er genoeg BOA’s zijn. Ik denk dat u beter kunt concluderen dat er volgens anderen geen extra BOA’s bij hoeven te komen.

 10. Het verbaast mij dat BOB en wijkraad nu pas aan de bel trekken. Het geschetste probleem, de overlast, speelt al vele jaren. De oplossing zit volgens mij dan ook niet in meer BOA’s maar in meer en efficienter optreden, handhaven en prioriteiten stellen.

 11. Over lezen gesproken
  Nergens staat dat de SP de schuld is. Jouw probleem is dat als er commentaar is je denkt dat het jou aangaat.
  Ik schrijf dat het college niet meer geld uittrekt voor BOA’s en dat daardoor het maatschappelijke probleem blijft

 12. Slumme Henderik! Boa zou een mooie baan voor jou zijn!,
  je ziet en benoemd de problemen, nu zou je eigen eens nuttig kunnen maken voor de Gemeente Weert.
  Je doet dan eindelijk iets voor je centen ipv lekker vangen, en vervolgens hoef je hier niet lekker anoniem te reageren op dit forum!!

  anoniem reageren mag wel,maar een bon uitschrijven niet!!

 13. Bewoners in Weert mogen blij zijn met het concept “BOA,S” in hun centrum en wijken maar vindt echter wel dat de inzet van deze mensen beter kan worden geoptimaliseerd om tot meer efficiëntie met betrekking tot ergerlijke overlast kan worden terug genomen.

 14. Ik vind dat je gerust zou kunnen fietsen over de promenade. Waarom wordt hier zo spastisch over gedaan? Zeker met het sterk afnemende winkelpubliek.
  Daarbij wordt het hoogtijd dat er een doorgaande fietsroute in de binnenstad komt vind ik.

 15. Oké, we komen dichter bij elkaar. Geen noodzaak om mij persoonlijk aan te vallen, waarschijnlijk willen we hetzelfde. En ik kom naar de basis van het artikel van de BOB. Ik denk ook dat we meer BOA’s nodig hebben. Maar hoeveel meer? Twee keer zo veel? Vier erbij? Honderd? Het moet ook allemaal betaald worden door jou en door mij. Ik denk dus nog steeds dat een onderzoek, waar je aan de voorkant je wensen en misschien ook wel je financiën instopt en aan de achterkant een resultaat verwacht een goed idee is. de behoefte aan meer blauw op straat of BOA;s op straat is oneindig. Sorry, er is geen oneindige zak met geld. Ik ben zeer bereid om nogmaals te proberen zo een onderzoek er te laten komen, net zoals in 2015. ik ben alleen bang dat wat daar ook uitkomt in de ogen van sommigen en misschien hoor jij daar ook bij, nooit genoeg zal zijn.

 16. Jeroen dit is een duidelijk antwoord. Ik heb respect voor je keuze om niet anoniem te gaan. Ook al maakt het je kwetsbaarder.

 17. Ik vind dat SH hierin gelijk heeft en dat dit zeker door velen beaamd zal worden. De oplossing of insteek moet kwaliteit en niet kwantiteit zijn.
  Volgens uw redenatie moet iemand maar bij de politie solliciteren als inbraken of verkeerovertredingen niet worden opgelost etc. Onzin!
  U reageert onder ‘hubert’ ook anoniem zoals ook zovelen anoniem reageren onder een niet te herleiden indentiteit. Tot slot de financiele situatie v SH is al helemaal niet v belang om wel of niet te willen reageren.

 18. Het ligt niet alleen aan het aantal BOA’s maar ook aan het beleid van de Weerter politiek.
  De BOA’s doen wat ze kunnen maar de diverse politieke partijen
  laten ze in de kou staan.

 19. Omdat je van nature ziekelijk achterdochtig bent of opgesloten zit in argumentloos kritiek spuien tegen dezelfde persoon. Eigenlijk weet ik niet hoe jij denkt en wat jij denkt maar jouw visie en mening interesseert mij overigens totaal niet.

 20. slumme henderik heeft in het verleden ook wel eens 2 accounts gehad,namelijk Slumme henderik en Triggerl78,
  waarschijnlijk heeft hij er weer eentje aangemaakt

 21. Jawel, jawel, henkie , natuurlijk was het wel lief bedoeld, geef het maar toe, kom op, schaam je er maar niet voor ! Nogmaals, danke, danke,danke.

 22. Nou, zie je wel! Was dat nu zo moeilijk. Vanaf nu ben jij mijn allerbeste vriend en daar ruil ik SH graag voor in. Mijn dag is weer goed, ‘henkie mij allerbeste vriend’ …… zucht……..!

 23. Ik bewonder jouw opofferings gezindheid, allerbeste vriend henkie, dat jij daar nu al over nadedacht hebt en dat ik jou vanaf nu tot mijn allerbeste vriend mag rekenen. Wat een emotioneel moment.

 24. Nee,, jij bent nu eenmaal de ” uitverkorene” ” the one” en ook de enige die een troetelnaampje voor mij heeft verzonnen. Maar als je slim bent, wat ik overigens niet geloof, stop je met reageren. Je verdient hierdoor de naam ‘slumme henkie’. Dat moet voor jou een symbolische band scheppen met SH, dezelfde initialen, mooi toch!

 25. Henk, jij hebt het nog steeds niet in de smiezen maar je bent al 8 reacties geleden allang daar waar ik jou hebben wil en dat is boven op de hoogste kast die ik kon vinden.

 26. Machteloos, Radeloos, pisnijdig of boos, jij maakt geen indruk bovenop de kast.
  Ps je wordt steeds zwakker.

Comments are closed.