De ‘Bloem van Weert’ is al jaren een begrip voor de recreatieve fietser door zijn mooie routes en gezellige sfeer. Dit jaar wordt de Bloem van Weert uitgebreid met een toertocht voor wielrenners.

In Zuid-Limburg kent men de toertochten al jaren met als bekendste de toertocht “Limburgs Mooiste” maar in Midden Limburgs zijn er nauwelijks toertochten ondanks dat Midden Limburg maar ook zeker de regio Weert een grote groep actieve wielrenners kent. De wielerverenigingen van Nederweert en Weert behoren tot de grootste wielerverenigingen van Limburg. De nieuwe toertocht is dan ook zeker een aanwinst voor deze regio.

In verband met de toevoeging van de toertocht voor wielrenners aan de Bloem van Weert en de hiermee gepaard gaande afstemming met de kalender van de NTFU verschuift de datum van de Bloem van Weert van het laatste zondag van juni naar de 1e zondag van juli.

Op zondag 2 juli 2017 organiseert Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) de “Bloem van Weert”. De Bloem van Weert is een fietsevenement dat zowel recreatieve als sportieve fietsers laat kennismaken met de verrassend mooie omgeving van Weert.

Voor de recreatieve fietsers zijn weer drie nieuwe routes uitgezet van 35, 50 en de uitdagende 70 kilometer en voor de sportieve fietsers twee routes van 70 of 100 km. Alle routes zijn voorzien van routepijlen en GPX bestanden zijn beschikbaar. De recreatieve routes en de sportieve routes zijn volledig van elkaar gescheiden.

De recreatieve fietstocht en de sportieve toertocht staan garant voor een gezellige, ontspannen fietsdag, geschikt voor alle leeftijden, waarbij je ook nog een keer kennis maakt met de mooie natuur die Weert en zijn omgeving rijk is. Onderweg worden gratis versnaperingen uitgereikt en na afloop wordt u muzikaal ontvangen en is er een tombola voor de deelnemers.

Je kan starten vanaf Partycentrum de Sluis Industriekade 58, Weert vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur. De inschrijfkosten zijn € 5,00 per persoon en kinderen van 16 jaar of jonger mogen gratis deelnemen en leden van de NTFU ontvangen € 1,00 korting. Voor de leden van de NTFU is scan to go aanwezig en bestaat er de mogelijkheid van voorinschrijving.