Op woensdag 10 mei en zondag 14 mei (Nationale Molendag) is de Broekmolen weer open voor het publiek.

Deze onderslag watermolen uit 1738 met 3 koppels maalstenen heeft tot midden van de jaren 50 van de vorige eeuw dienst gedaan als graanmolen en is gelegen aan de Abeek op Landgoed “De Broekmolen” aan de Grensweg 8 te Stramproy.

De afgelopen periode is door enkele vrijwilligers deze molen weer opgeknapt en maalvaardig gemaakt. Nu kan er op de Broekmolen weer worden gemalen en bezoek ontvangen. Bij goed weer is een bezoek aan de molen mooi te combineren met een wandeling is het prachtig grensoverschrijdend natuurgebied en een bezoek aan ons terras. Op de molen zijn wandelroutes aanwezig.

Maandelijks is op de 2e woensdag en de 4e zondag de molen te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur en verder voor groepen op afspraak.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website www.broekmolen.nl.