Nachtelijke escapade kat

(Foto’s) De brandweer is donderdag op vrijdagnacht rond 2.00 uur gealarmeerd voor een dier in nood in het centrum van Weert.

Een kat had een appartement verlaten en was via het balkon op het plat dak tussen het appartement en het voormalige café Timoz gesprongen. De eigenaresse woonde er sinds kort en had een verhoogde afscherming laten plaatsen bij het balkon om de kat binnenshuis te houden. De kat had zich echter niet laten weerhouden door de afscherming.

De kat ‘Pantertje’ stond vervolgens te miauwen op het dak en durfde niet meer terug. De eigenaresse kon niet bij de kat komen waarna ze geen andere mogelijkheid zag om de brandweer te waarschuwen. De brandweer kwam met een ladder ter plaatse om de kat te vangen. Echter schrok de kat van de commotie. Het dier sloeg op de vlucht richting het terrein van het Zuiderhuis. Er werd vervolgens nog een reddingspoging ondernomen, door de kat met voer te lokken, maar ‘Pantertje’ rende vervolgens met een dikke staart richting de Oelemarkt.

De brandweer kon niets meer betekenen en keerde terug richting de kazerne. Het baasje moet nu wachten tot Pantertje zich weer meldt na zijn nachtelijke escapade.