Update 23.18u – Budel-Dorplein – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 18.00 uur gelarmeerd voor een persoon te water nabij natuurgebied De Hoort in Budel-Dorplein.

In een natuurplas was een man niet meer boven water gekomen. Er werd direct groot alarm geslagen. Zo werd o.a. het oppervlaktereddingsteam van Eindhoven gealarmeerd en kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Ook het duikteam van Weert werd gealarmeerd.

De natuurplas was echter slecht toegankelijk voor de hulpdiensten. Officieel is het ook geen recreatieplas, maar het zwemmen wordt gedoogd. De toegangswegen waren versperd met bomen en dus moest de brandweer van Budel meteen de kettingzaag uit de kast trekken om de toegangsweg vrij te maken. Intussen werd ook een grondverzetmachine opgeroepen om een andere toegangsweg vrij te maken. Intussen snelde de hulpverleners zich naar de zwemlocatie.

Omstanders, politieagenten, ambulancebroeders, brandweerlieden doken het water in om de drenkeling te zoeken en ze vonden hem. De toestand was echter kritiek en met man en macht werd geprobeerd het leven te redden. Helaas mocht reanimatie niet meer baten en de man kwam te overlijden.

Update

Het slachtoffer is een 37-jarige inwoner van het Belgische Neerpelt, zo meldt de politie Brabant-Oost.

Video via Youtube

https://youtu.be/JumnWKjDS0U

6 REACTIES

  1. Ik was er bij heb nog mee gezocht we zijn snel met ze allen te hulp geschoten meer konden we niet doen heel triest en een ervaring die we niet mee wilde maken maar ik wil ook iedereen bedanken die mee hebben geholpen en heel veel sterkte aan de familie en vrienden

  2. Dit is op een dramatische manier helemaal verkeerd afgelopen. Sterkte voor de nabestaanden. Laat het ook een leermoment zijn. Het is zaak de bereikbaarheid van alle waterplassen die (ook illegaal) recreatief gebruikt worden, kritisch te controleren. Dat hulpdiensten kettingzagen of grondverzetmachines moeten inzetten om reddend op te kunnen treden, moet niet nodig zijn. Ik kan me de totale frustratie van alle hulpverleners goed voorstellen.

  3. Erg triest wat er gebeurt is. De bomen zijn omgewaaid enige tijd geleden al. Weert kan er van leren dat je niet overal geld voor hoeft te vragen. Want dit meer is gratis!!! Veel sterkte aan de nabestaanden.

  4. Niet te geloven het wordt gedoogd maar er kunnen geen reddings wagens bij komen dit is erg triest sterkte aan de familie

Comments are closed.