Drenkeling Budel-Dorplein overleden

Update 23.18u – Budel-Dorplein – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 18.00 uur gelarmeerd voor een persoon te water nabij natuurgebied De Hoort in Budel-Dorplein.

In een natuurplas was een man niet meer boven water gekomen. Er werd direct groot alarm geslagen. Zo werd o.a. het oppervlaktereddingsteam van Eindhoven gealarmeerd en kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Ook het duikteam van Weert werd gealarmeerd.

De natuurplas was echter slecht toegankelijk voor de hulpdiensten. Officieel is het ook geen recreatieplas, maar het zwemmen wordt gedoogd. De toegangswegen waren versperd met bomen en dus moest de brandweer van Budel meteen de kettingzaag uit de kast trekken om de toegangsweg vrij te maken. Intussen werd ook een grondverzetmachine opgeroepen om een andere toegangsweg vrij te maken. Intussen snelde de hulpverleners zich naar de zwemlocatie.

Omstanders, politieagenten, ambulancebroeders, brandweerlieden doken het water in om de drenkeling te zoeken en ze vonden hem. De toestand was echter kritiek en met man en macht werd geprobeerd het leven te redden. Helaas mocht reanimatie niet meer baten en de man kwam te overlijden.

Update

Het slachtoffer is een 37-jarige inwoner van het Belgische Neerpelt, zo meldt de politie Brabant-Oost.

Video via Youtube

https://youtu.be/JumnWKjDS0U

[nggallery id=’5132′]