Dwangsom dreigt voor nieuwe fietsenwinkel

70 reacties

Sinds kort is op de hoek Savornin Lohmanstraat / Roermondseweg een nieuwe fietsenwinkel gevestigd. Goeden Tweewielers die even verderop aan de Limburglaan is gevestigd had een handhavingsverzoek ingediend bij de gemeente Weert. Op de locatie Roermondseweg zou geen winkel gevestigd mogen worden.

De gemeente Weert beaamt dat en geeft aan dat op de betreffende locatie geen detailhandel is toegestaan vanwege het bestemmingsplan. Het college van B&W had de fietsenwinkel en de verhuurder hierop aangeschreven, maar zij gingen in verweer en dienden op hun beurt een zienswijze in. Tevergeefs zo blijkt.

Volgens de gemeente Weert vallen de activiteiten aan de Roermondseweg 68A niet onder internetverkoop. In de winkel vindt rechtstreekse verkoop en/of productadvisering plaats. Het nadien verlenen van een omgevingsvergunning op grond van de zogenoemde kruimelgevallenregeling is niet mogelijk. Een functiewijziging detailhandel is alleen mogelijk als het betreft een uitbreiding van een bestaande winkel in een kansrijk winkelgebied. Het pand Roermondseweg 684 valt niet binnen het kansrijk winkelgebied, zo stelt het college van B&W.

Het college van B&W vraagt de fietsenwinkel de activiteiten te beëindigen en beëindigd te houden onder oplegging van een dwangsom van € 500,– per dag met een maximum van € 50.000,–.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
70 reacties