Heringebruikname halte Het College

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Per 11 december 2016 is de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg in werking gegaan.

Sinds deze invoering wordt de halte “Het College” in Weert door Arriva niet meer aangedaan. Veolia deed dit wel. Hiermee is de bereikbaarheid van de school sterk verslechterd, zo stelt het college van burgemeester en wethouders. De gemeente Weert heeft de Provincie Limburg, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer, aangeschreven met de vraag om de halte “Het College” weer in de dienstregeling op te nemen.

Het College slecht bereikbaar

Door deze nieuwe dienstregeling is Het College per bus niet meer bereikbaar via de zes jaar geleden aangelegde bushalte voor reizigers die uit het gebied ten oosten van Weert komen. Dit zijn met name leerlingen uit dorpen zoals Grathem, Ittervoort, Neeritter.

Momenteel zitten er 70 leerlingen uit deze dorpen op Het College. Voor reizigers die uit het westen komen, rijdt Hermes / Bravo twee keer per dag langs deze bushalte. De haltetijden zijn afgestemd op de begin- en eindtijden van de school.

Goed openbaar vervoer essentieel

Gezien de regionale functie van een middelbare school is het van groot belang om goed per openbaar vervoer bereikbaar te zijn, zo schrijft de gemeente in haar brief. Leerlingen dienen per openbaar vervoer hun school te kunnen bereiken. Goede bereikbaarheid is een pluspunt voor een school. Het trekt leerlingen. Bovendien is ook de naastgelegen sportaccommodatie – atletiek en hockey – nu niet meer per openbaar vervoer bereikbaar.

Reactie Provincie Limburg

De gemeente Weert vraagt de Provincie Limburg om de halte “Het College” weer in gebruik te nemen bij de volgende nieuwe dienstregeling in december 2017. De Provincie Limburg heeft inmiddels laten weten dat de bereikbaarheid van Het College in Weert een ontwikkelopgave is. Er wordt dus gekeken naar de heractivering van de bushalte. Het college van burgemeester en wethouders geeft aan blij te zijn blij met dit inzicht.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie