Horse & Technology in Weert

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei organiseert EquInnoLab. een groot, gratis toegankelijk, paardensportevenement op de terreinen van Dressuurstal Schreven aan de Vrakkerstraat 133 te Weert.

Beide dagen zijn gevuld met leuke shows en leerzame clinics voor jong en oud. Tijdens het hele evenement staat de dressuursport centraal. EquInnoLab. zal de technologieën presenteren waarmee in de dressuursport getraind kan worden en vooral de nadruk leggen op de kracht van het combineren en juist vertalen van data naar de sport. Het Dressage Stable Schreven Competition Team zal diverse demonstraties en shows verzorgen waarin het werken met deze technieken centraal staat.

Het evenement wordt op zaterdag geopend door het Bixie Dream Team om 9.30 uur en komen Britt Dekker en Esra de Ruiter van PaardenpraatTV een clinic geven en vloggen. Daarnaast zal Jesse Drent ’s middags een leerzame demonstratie geven over de vrijheidsdressuur. Op zondag verzorgt Will Rogers een leerzame clinic over de opleiding van een dressuurpaard en komt Grand Prix-ruiter Theo Hanzon een demonstratie geven. Ook zal Grand Prix-amazone Jenny Schreven uit Weert een clinic verzorgen. In een speciale presentatie tent worden diverse leerzame presentaties gegeven over innovaties in de sport, EquInnoLab., bitfitten en mentale training.

Er zijn niet alleen shows, maar er zal ook een gedeelte van het terrein ingericht worden als “fair” met kinderdorp. Hier kunnen kinderen bijvoorbeeld een ritje maken op een pony of zich laten schminken. Verder zijn er vele leuke standjes voor de shoppers onder ons en zal het aan catering niet ontbreken. Op zaterdag zal er na de afsluiting nog een naborrel met wat leuke plaatjes plaats vinden.

Op beide dagen (20 en 21 mei) zal er van 10.30 tot 12.30 uur een bijscholing plaatsvinden over het gebruik van technologieën in de training. HI-licentiehouders krijgen hier 40 licentiepunten voor toegewezen. Via [email protected] is het nog mogelijk om je aan te melenden voor de bijscholing.

Meer informatie over het evenement en het programma zijn te vinden op de Facebook-pagina van Horse & Technology: https://www.facebook.com/horseandtechnology. Beide dagen opent het terrein om 9.00 uur de deuren en zal de hoofdafsluiting om 18.00 uur plaatsvinden.