Aandacht parkeren Blauwe Meertje

Het dagstrand bij het ‘Blauwe Meertje’ aan de Lozerweg / Herenvennenweg in Weert is bijna gereed en gaat binnenkort open. Op 11 juni zal het strand voor het eerst intensief gebruikt worden door sporters die deelnemen aan de Stadstriathlon.

Tijdens de commissievergadering Ruimte gisteren werden door commissielid Van den Bent vragen gesteld over de parkeervoorzieningen bij het Blauwe Meertje. Naast het dagstrand zijn een aantal parkeerplaatsen aangelegd. Hier kunnen circa 50 auto’s parkeren. Dat zal volgens verwachting niet voldoen aan de toekomstige behoefte. Tevens werd de vraag gesteld of er een parkeerverbod wordt ingesteld op de Herenvennenweg.

Heropening parkeerplaats

Wethouder Van Eersel gaf aan dat de parkeervoorzieningen rondom het Blauwe Meertje de volle aandacht hebben. De gemeente is momenteel in gesprek met Camping de IJzeren Man om te kijken naar de mogelijkheden. Tevens kijkt de gemeente om de voormalige parkeerplaats tegenover de ingang van de camping te heropenen en uit te breiden zodat daar 100 tot 150 auto’s geparkeerd kunnen worden.

Parkeerverbod aan één zijde

Aan een zijde van de Herenvennenweg wordt een parkeerverbod ingesteld. Dit om het doorgaande verkeer de ruimte te geven. Aan de andere kant van de weg kan straks wel geparkeerd worden. Binnenkort worden er laaghangende twijgjes verwijderd zodat de auto’s in de berm kunnen parkeren. Ook wordt met Kuypers Kessel, het bedrijf dat de zandwinning uitvoert, gesprekken gevoerd om hun terrein open te stellen voor parkeerders.

Parkeerplaatsen voor fietsers

Fietsparkeerder moeten worden beloond, zo zie de wethouder. Tegenover de ingang van het strand is ruimte om fietsparkeerplekken te realiseren. Dit wil men dan ook gaan doen zodat fietsers direct naar het strand kunnen lopen. Mensen die met de auto komen zullen nog een stukje moeten gaan lopen.

Oude parkeerplaats (https://goo.gl/maps/w1urQ5nRSan)