Tijdens een speciale raadsvergadering donderdag 18 mei 2017 is Jos Heijmans herbenoemd als burgmeester van Weert.

Heijmans werd in oktober 2011, na een aanbeveling van de gemeenteraad, gekozen als nieuwe burgemeester van Weert. De benoeming van een burgemeester is voor 6 jaar. Deze ambtsperiode loopt in oktober van dit jaar af.

De raadsvergadering over de herbenoeming werd grotendeels in beslotenheid gehouden. Hier mochten ook geen wethouders en kabinetchef bij aanwezig zijn. In de 2,5 uur durende vergadering gingen de raadsleden en vertrouwenscommissie (fractievoorzitters) met de burgemeester in gesprek.

Uiteindelijk was het hoge woord er uit en in het openbare gedeelte van de vergadering werd het besluit van de gemeenteraad bekend gemaakt: de gemeenteraad wil dat Heijmans ook de komende 6 jaar burgemeester van Weert blijft.

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de commissaris van de Koning en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij hebben uiteindelijk het laatste woord over de herbenoeming. Na deze formaliteit zal Heijmans in oktober 2017 officieel als burgemeester worden herbenoemd.

33 REACTIES

 1. Gefeliciteerd Jos Heijmans en zorg ervoor dat iedereen in Weert straks trots is,blijft of wordt op deze geweldige sociale stad waar je afkomst, religie, geloofsovertuiging en geaardheid gerespecteerd wordt en niemand meer in armoede hoeft te leven in een groene en duurzame omgeving waar het fijn is te wonen te werken en te recreëren…

 2. Wel erg cliché maar ben het daar mee eens.
  Alhoewel het niet Jos is die daarvoor zorgt maar de raad.

 3. Op de foto is duidelijk te zien dat een ex wethouder (CDA) zijn bedenkingen heeft, en zeer bezorgt kijkt……

 4. Voor iemand, die zelf van de partij van de gekozen burgemeester is, vind ik het maar een schimmige procedure. Vertrouwenscommissie, 2,5 uur achter gesloten deuren. Wat is er besproken en waarom mogen we dit niet weten? We zijn een democratie, maar als het om burgemeesters en het staatshoofd gaat even niet.

 5. Omdat het heel specifiek over het functioneren van één persoon gaat. Zou jij willen dat het bedrijf waar je voor werkt het verslag van jouw functioneringsgesprek in de krant plaatst?

  Los van of je vóór of tegen een gekozen burgemeester bent, de hele procedure is in uitgebreide wettelijke regels vastgelegd, daar mag een vertrouwenscommissie niet van afwijken. De burgemeester of de vertrouwenscommissie daarop aanspreken is dus klagen aan het verkeerde adres.

 6. Welk staatshoofd bedoel je? Rutte of WA. De laatste heeft niets met DE democratie te maken. Wel als burger, maar dan gaat Hij niet eens stemmen!
  PS: laat Jos maar schuiven!

 7. Nu zocht ik in het bericht naar het woord ‘unaniem’ niet te verwarren met ‘democratisch’ wat tegenwoordig de inhoud en waarde v ‘afgetroefd’ heeft.

 8. Er is maar een staatshoofd en dat is WA. Rutte of je het hem eens bent of niet heeft nog wel eendemocratosch mandaat

 9. Ga er best vanuit, dat in dit geval de procedures naar behoren zijn gevolgd. Wil alleen maar zeggen, dat ik het dus niet eens ben met de procedures

 10. Slappe hap die gemeenteraad, een dag eerder werden ze allemaal door Heijmans geschoffeerd toen het ging over het fietsprobleem rondom het stationsplein.

  Een dag later geven ze deze ondemocratisch gekozen persoon (die namens Weert constant de media opzoekt) eens een podium voor de komende 6 jaar.

 11. Volgend jaar zijn er weer democratische verkiezingen waar je zelf aan mee kunt doen. Stel je kandidaat bij een partij naar voorkeur of begin er zelf een. Zou ik doen, want je bent goed op de hoogte. Dan kun je je spierballen in de raad laten rollen!

 12. Wat was de voorwaarde om voor deze herverkiezing te gaan? “Heb je al een woning in Weert op het oog”, meneer de burgemeester?

 13. Jij bent zeker net uit de winterslaap.
  Deze burgemeester die het prima doet woont al even binnen onze gemeente grenzen.

 14. Nee, een aanbeveling door de gemeenteraad komt voort uit een afweging en daarna uit een (gezamelijk) besluit tot aanbeveling en die hoeft bij uitstek niet unaniem of democratisch afgetroeft te zijn.

 15. Jij hebt in je eerste reactie over unaniem herkozen en verkiezing, een burgemeester word niet door de gemeente herkozen of verkozen.

 16. Als de z.g. ‘aanbeveling tot herbenoeming’ slechts een formaliteit is het toch hetzelfde als een herverkiezing/herbenoeming. Punt is of de aanbeveling tot enz. unaniem tot stand is gekomen of niet en of de gemeenteraad haar kiezers nog vertegenwoordigt oftewel haar mening over deze burgemeester uitdraagt.

 17. Je gelijk proberen te halen dat is pas gaap gaap, en Wikipedia is hele goede bron van informatie.
  Er is geen GEKOZEN burgemeester er is een benoemde burgemeester en dat is niet hetzelfde.

 18. Haal je plank weg, henk. Je mist de totale strekking nog steeds. Maar dat past in jouw zelfbeeld.

 19. Val toch kapot homo…als je alleen maar werkt om jezelf en je familie overeind te houden dan kun je het ook niet ruiken dat die kluppel verhuisd is naar Weert. Dus nee, ik kom niet uit mijn winterslaap.

 20. Kennelijk heb je wel tijd om hier je gal te spuwen en te schelden. Daar heb ik ook een woord voor :pannenkoek.
  Dat zijn (mensen) zonder enige diepgaande ontwikkeling
  van het brijn , dus pannenkoek.

 21. zoals gewoonlijk zit je er weer eens naast, vriend Henk. De achtervolgingswaanzin gaat jouw parten spelen. Gedreven door wraakgevoelens en misplaatste standvastigheid probeer jij de rug recht te houden, wat steevast vastloopt in bekrompen commentaar en een neerwaartse eigenwaarde.

 22. Henk beste vriend, jij voelt je (algauw) beledigd, althans die indruk wil jij wekken om enig medeleven te krijgen of om je ego te strelen op dit forum. Geef nu eens duidelijk aan waarmee, waar en hoe ik jou beledigd heb.

 23. Lees je eigen teksten eens een keer, je slimmer voordoen en proberen mijn karakter te omschrijven terwijl je niet weet wie ik ben, vrouw, man, oud jong intelligent niet intelligent.
  Nogmaals een gekozen burgemeester is niet hezelfde als een benoemde burgemeester. Slimmerik.

 24. Beste vriend Henk, natuurlijk weet ik wie jij bent, mijn beste vriend namelijk.Daardoor kan ik ook jouw karakter zo volledig en indringend omschrijven. Jouw vraag of jij wel of niet intelligent bent kan ik natuurlijk ook beantwoorden, vanzelfsprekend zelfs zou ik durven beweren aangezien jij mij toch nog complimenteus beloont als ‘slimmerik’ , waarvoor openlijke dank. Daar heb je tenslotte vrienden voor, toch!.?

 25. Toch nog humor, moet kunnen onder echte vrienden, vrienden voor het leven Henk. Bedankt voor al je verwarmende woorden.

Comments are closed.